پرسش و پاسخ حقوقی

کاربر گرامی لطفا ابتدا سوالات حقوقی و پاسخ های سایر کاربران را مشاهده نمایید چنانچه پاسخ سوال خود را نیافتید می توانید پرسش خود را مطرح نموده و در اسرع وقت پاسخ را در همین بخش دریافت نمایید

قابل ذکر است که این بخش فقط برای سوال و پاسخ های کوتاه طراحی شده و برای دریافت مشاوره تخصصی با وکیل می بایست از طریق شماره تماس 09220583118 وقت حضوری برای مشاوره بگیرید

لطفا سوال خود را ارسال نمایید

_ شوهرم بدون اجازه دادگاه ازدواج مجدد کرده است چه طور می تونم شکایت کنم و اینکه آیا این کار ایشون جرم محسوب می شه؟
پاسخ: در اینگونه موارد دفاتر ازدواج حق ندارند بدون حکم دادگاه ازدواج مجدد را به ثبت برسانند. ولی اگر همسرتان، ازدواج مجدد خود را ثبت نکرده است، جرم محسوب می شود و ممکن است به یکسال حبس محکوم شود. ضمن اینکه بر اساس بند ۱۲ عقدنامه امکان اخذ طلاق را برای شما فراهم نموده است.
_ آیا ماموران راهور اجازه دارند خودرویی را اگر تخلف نداشته باشد متوقف کنند؟
پاسخ: خیر. چرا که بند2 بخشنامه شماره 2-92/7 پلیس راهنمایی و رانندگی که اجازه می داد ماموران در هر صورت حتی بدون مشاهده تخلف نسبت به متوقف نمودن خودرو اقدام کنند، از سوی دیوان عدالت اداری خلاف قانون تشخیص و ابطال گردید.
_ با عرض سلام جناب آقای اصفهانی یه سوال داشتم من شیراز زندگی می کنم اگر بخوام سفته اجرا بزارم باید از اصفهان اقدام کنم یا از شیرازم می شه؟ چون کسی که ازش سفته دارم در اصفهان زندگی می کنه
شما ابتدا باید سفته را واخواست کرده و سپس در شهرستان محل اقامت خود علیه صادر کننده سفته در هر کجای ایران باشد اقدام به مطالبه وجه سفته نمایید.
_ ببخشیدمنظور از اعسار چیه؟
پاسخ: دادخواست اعسار در مقابل بدهی است یعنی شما توانایی پرداخت دفعی مهریه یا دین یا محکوم به رو ندارید و فقط توانایی پرداخت اقساطی رو دارید. البته دادگاه شیوه پرداخت رو مشخص می کنه
_ سلام ببخشید بعد از فسخ نکاح به علت دوشیزه نبودن زوچه آیا اسم زوچه از شناسنامه پاک می شه؟ و همچنین اسم زوج؟
پاسخ: بستگی داره اگر مواقعه صورت گرفته باشه ، نه ولی اگه نامزد باشند و مواقعه صورت نگرفته باشند بله می توانند اسم را از شناسنامه حذف کنند
_ خواهرم می خواهد از شوهرش جدا شود به خانه پدری اش آمده ولی شوهرش هر روز مزاحم خانواده ما می شود و ما را تهدید می کند از طرفی هم می ترسیم که بچه اش را بدزدد چه کار کنیم؟
هر گونه مزاحمت چه تلفنی و چه حضوری و فیزیکی فورا از طریق پلیس قابل پیگیری است . در مراحل بعدی شما می توانید با اخذ تحقیق مامور کلانتری به دادگاه مراجعه کنید
_ سلام آقای وکیل کسی که چکی را از صادر کننده آن دریافت می کند، آیا چه طور می تواند تشخیص دهد که امضای صادر کننده با نمونه امضای بانکی آن شخص یکی است یا خیر؟
معمولا نمی شه کاری کرد این قضیه بستگی به حسن نیت صادر کننده چک و اعتماد گیرنده چک دارد متاسفانه قانون نیز برای این کار مجازاتی در نظر نگرفته و به ذکر اینکه نباید امضا متفاوت باشد اکتفا کرده است
_ اگر ماشینم را کمتر از نرخ دیه بیمه کنم و راننده ماشینم وقتی تصادف کرد یه شخص دیگه ای باشه سوالم اینه که آیا من که صاحب ماشین هستم باید مابقی دیه را پرداخت کنم؟
در این صورت راننده وسیله نقلیه ای که در مقصر حادثه است مسئول پرداخت کلیه خسارات و دیه و شامل مجازات قانونی است که دادگاه تعیین می کند
_ ا عرض سلام بنده در دی ماه سال 96 یه آپارتمان آماده به صورت مبایعه نامه در بنگاه مشاور املاک خریداری کردم که چون به علت آماده نشدن سند در مبایعه نامه متراژ آن با نوشتن حدود 88 متر ثبت شد. حال معلوم شده که حدود 73 سانتی متر بر متراژ اضافه شده است یعنی 73/88 و این موضوع در مبایعه نامه قید نشده است به علت آنکه با فروشنده به صورت شفاهی در مورد محاسبه کم و زیاد شدن متراژ بر اساس قیمت پایه داخل متن مبایعه نامه توافق صورت گرفته است. حال فروشنده مدعی است که اضافه متراژ باید بر اساس قیمت روز محاسبه شود. حال سوال اینجاست که این ادعای فروشنده قانونی است ؟ و با توجه به این که سند در موقع معامله آماده نبوده است آیا میتوان به ماده 7 قانون پیش فروش ساختمان مصوب سال 1389 استناد کرد و محاسبه همان قیمت پایه موجود در متن مبایعه نامه در زمان خرید باشد؟
سلام و وقت به خیر. همون طور که اشاره کردید مطابق ماده ۷ قانون پیش فروش آپارتمان، ما به التفاوت بر اساس نرخ مندرج در قرارداد مورد محاسبه قرار خواهد گرفت و صرف سکوت یا حتی توافق شفاهی نمی تواند مخالف قانون آمره فوق باشد. از طرفی مقدار ۷۳ سانتیمتر اضافه بر متراژ فوق از موارد به وجود آوردنده حق فسخ برای پیش فروشنده نیست. چون ۷۳ سانتیمتر کمتر از ۵ درصد کل متراژ مقرر در قرارداد است.
_ سلام آقای اصفهانی یه سوالی داشتم از خدمتتون امروز متوجه شدم شوهرم از گواهی عدم امکان سازش انصراف داده الان باید چه کار کنم لطفا راهنماییم کنید؟
با سلام خدمت شما خواهر گرامی در جواب باید بگویم که در صورتی که شوهر بعد از دریافت گواهی عدم امکان سازش از اجرای مفاد آن انصراف دهد و برای اجرای طلاق در دفتر خانه حاضر نشود و زن نیز وکالت در طلاق نداشته باشد، دادگاه نمی تواند شوهر را مجبور به انجام مفاد گواهی عدم امکان سازش و طلاق نماید. بهترین عمل قانونی برای جلوگیری از چنین پیشامدی این است که اگر زن وکالت در طلاق ندارد، در هنگام ارجاع دادگاه به داوری، درخواست درج مفاد التزام به گواهی عدم امکان سازش را در حکم دادگاه بنماید و شوهر نیز موافقت خود را اعلام دارد (سازش در دادگاه). در اینصورت زن می تواند با استناد به گواهی سازش در دادگاه مفاد گواهی عدم امکان سازش را رأساٌ و بدون حضور شوهر در دفترخانه طلاق اجرا کند. این نکته مهمی است که اختیار زن را در درخواست طلاق افزایش می دهد.
_ سلام ببخشید من در اهواز زندگی می کنم و یه چک برگشتی دارم که تو شهر اهواز برگشت زدم ولی صادر کننده چک تهرانه الان برای طرح دعوا باید تهران بیام با تو همون شهر اهواز می تونم شکایت کنم؟
سلام. اگه منظور شما شکایت کیفری چک بلامحل هست، بر اساس رای وحدت رویه شماره۶۶۹ دیوان عالی کشور فقط در جایی میتونید طرح شکایت کنید که چک برگشت خورده. یعنی اهواز. ولی اگر منظور اقامه دعوی حقوقی است بر اساس رای وحدت رویه ۶۸۸ دیوان عالی کشور شما می توانید تخییرا به دادگاه محل صدور چک یا به دادگاه محل استقرار بانک و یا به دادگاه محل اقامت خوانده یعنی یا در دادگاه اهواز یا در دادگاه تهران اقامه دعوی و دادخواست حقوقی بنمایید
_ سلام ببخشید اگر شخصی که چک را صادرکرده فوت کرد باید چه کار کرد آیا می شه از ورثه اش گرفت ؟
اگر چکی صادر و سپس صادر کننده چک فوت کند و دارنده چک بعد از تاریخ فوت به بانک مراجعه نماید چنین چکی درصورت اعلام فوت صادر کننده قابل پرداخت نخواهد بود زیرا بافوت فرد حسابهای جاری او بسته و موجودی حسابهای جاری متعلق به ورثه میباشد در چنین فرضی دارنده برای وصول طلب خود باید به دادگاه مراجعه نماید
_ چند سال پیش پدر من ملکی را در طبقات فوقانی ساختمانی اداری که صرفاً طبقه همکف آن کاربری تجاری داشت، خریداری کرد و آن را در برابر این شرط که متعهد شود هرساله ملک را به همان مبلغ به مستاجر واگذار کند، آن را اجاره داد. بعد از فوت پدرم از مستاجر درخواست کردیم ملک را تخلیه کند، اما او برای تخلیه تقاضای سرقفلی کرده است. آیا تقاضای ایشان قانونی است؟
چنانچه محلی که به عنوان محل کسب‌وکار اجاره داده شده، به موجب گواهی پایان کار شهرداری یا پروانه ساختمان، «اداری» محسوب شود، بنا بر ماده 6 قانون روابط موجر و مستاجر سال 1376، حق سرقفلی به‌ آن تعلق نمی‌گیرد، چراکه سرقفلی صرفاً در اماکن تجاری ایجاد می‌شود. بنابراین در خصوص ملک مسکونی یا اداری نمی‌توان حق سرقفلی  درنظر گرفت. بنابراین وراث می‌توانند در صورت انقضای مدت اجاره درخواست تخلیه ملک مذکور را در شورای حل اختلاف مطرح کنند.
_ با سلام خدمت شما ببخشید می شه به سوال من پاسخ بدید اینکه چطور می توان برای جلوگیری از ورود ضرر از دادگاه درخواست رسیدگی فوری و خارج از نوبت کرد؟
این موضوع تحت عنوان دستور موقت در قانون پیش بینی شده است که در این خصوص ذینفع باید حین طرح دادخواست اصلی و یا قبل از آن از دادگاه درخواست صدور دستور موقت مبنی بر توقيف مال یا انجام عمل و یا منع از انجام عملی را بکند. اگر اصل دعوا مستند به سند رسمی نباشد تودیع خسارت احتمالی طبق نظر دادگاه الزامی است
_ سلام آقای اصفهانی ما از یه نفر بدهکاریم به نظرتون می شه کتابخانه شخصی کسی که محکوم به پرداخت وجهی شده را جهت توقیف معرفی کرد؟
با سلام خدمت شما ،قانون برخی اموال را که برای محكوم عليه جنبه حیاتی و ضروری داشته باشد را جزو مستثنیات دین برشمرده است و توقیف آن را ممنوع میداند از قبیل مسکن مورد نیاز و یا وسیله نقلیه مورد نیاز و اسباب و اثاثیه منزل. همچنین قانون، توقیف کتب و ابزار علمی و تحقیقاتی برای اهل علم و تحقیق را نیز جزو مستثنیات دین میداند که تشخیص ضرورت موارد مذکور با دادگاه است
_ سلام ببخشید اگر قاضی دادگاه رای اشتباهی بده و در واقع خلاف قانون رای داده باشه باید کجا بریم یعنی باید کجا بریم شکایت کنیم؟
سلام دوست عزیز،اشتباه و تخلف قضات در رسیدگی به پرونده های ارجاعی به ایشان دو مقوله مجزا هستند. اشتباه در نگارش رای چنانچه سهو قلم بوده قابل تصحیح است. اما بحث تخلف قاضی امری علیحده است که باید در دادگاه عالی انتظامی قضات و منحصرا با اعلام مقامات قانونی یا کیفر خواست دادستان انتظامی قضات رسیدگی و اتخاذ تصمیم شود.
_ سلام جناب وکیل ببخشید شما وکلا حق مصالحه و سازش با طرف دعوا را بدون اطلاع موکلش دارید؟
سلام ، وکلای دادگستری همواره به تلاش برای نیل به سازش و مصالحه میان موکل و طرف دعوا در حدود اختیارات تفویضی ملزم هستند که این مساله قبل از طرح دعوا و پس از آن را شامل می شود. اما پس از طرح دعوا صرفا در صورتی که اختیار حصول صلح و سازش در حدود اختیارات وکیل مندرج در وکالتنامه، به وکیل داده شده باشد، معتبر است و در هر حال وکیل ملزم و متعهد به رعایت مصلحت و حق و حقوق موکل است.
_ با درود و عرض ادب خدمت شما و ممنون از سایت خوبتون یک سوال داشتم اینکه آیا می توان بدون مراجعه به دادگاه و با توافق میان طرفین پرداخت مهریه را قسط بندی کرد؟
سلام خدمت شما دوست عزیز، حکم اول در پرداخت مهریه عندالمطالبه بودن آن است و چنانچه شرط خاصی پیش بینی نشده باشد، به محض مطالبه مهریه توسط زوجه، زوج مکلف به پرداخت همه آن و به صورت نقد است. اما بنا به تجویز قانون میتوان برای پرداخت تمام و یا قسمتی از مهریه زمان خاصی را مشخص کرد و یا اینکه می توان پرداخت آن را قسط بندی کرد که در این صورت زوج طبق توافق بعمل آمده مکلف به پرداخت مهریه خواهد بود.
_ سلام با عرض احترام خدمت شما ولی یک سوال برام پیش اومده امیدوارم که حمل بر بی ادبی بنده نکرده باشید اینکه چه طور وکالتنامه محضری را تنظیم کنم تا راه برای سوءاستفاده وکیل از آن وکالتنامه وجود نداشته باشد؟
سلام خدمت شما عزیز ، اولا بهتر است وکالت به صورت کلی و مطلق داده نشود و فقط به منظور انجام کار معین که خود شخص از انجام آن ناتوان و عاجز است تنظیم شود. همچنین اگر اطمینان کافی از وکیل وجود ندارد بهتر است که حتی الامکان از اعطای وکالت بلاعزل خودداری شود تا به محض اینکه وکیل اقداماتی علیه منافع موکل انجام داد موکل بتواند وی را عزل کند.
_ سلام سوالی داشتم اینکه آیا اگر خانم بنده که برای نگهداری پدر ش هفته ای سه روز نزد ایشان می رود که این مسئله باعث ایجاد مشکل برای من شده است. آیا به نظرتون ایشون چنین حقی دارند که از خانه و زندگی خود بزند و مرتب خانه را جهت نگهداری ایشان ترک کند؟
البته نگهداری از پدر و مادر امری پسندیده است. لیکن باید با اجازه شوهر و بدون ورود صدمه به خانواده انجام شود. بنابراین شما می توانید از دادگاه تقاضای الزام به تمکین همسرتان و یا منع ترک منزل به طور متوالی را مطالبه کنید هر چند از آنجایی که نیت ایشان خیر و پسندیده است بهتر از مسئله از طریق تفاهم و توافق حل و فصل شود.
_ سلام آقای اصفهانی ممنون می شوم به سوال بنده پاسخ دهید به نظرتون می شه برای اجاره دادن محلی از نظر کارشناس دادگستری استفاده کرد، تا اختلافی در مورد مبلغ اجاره بها پیش نیاد؟
با سلام خدمت شما، اصولا تعیین مبلغ اجاره بها با توافق میان موجر و مستاجر و برحسب عرف محل تعیین می شود و الزامی به اخذ نظریه کارشناس رسمی دادگستری نیست. اما در هر حال شما می توانید با مراجعه به شورای حل اختلاف محل ملک دادخواست تامین دلیل با جلب نظر کارشناس رسمی دادگستری برای تعیین مبلغ اجاره بها مطرح کنید.
_ برای اصلاح اشتباهی که در نوشتن به نام خانوادگی در شناسنامه رخ داده است، باید به دادگاه مراجعه کرد یا خیر؟
برای رسیدگی به این قبیل شکایات هیات های حل اختلاف در محل ادارات ثبت احوال وجود دارد که باید به آن هیات ها مراجعه کرد و نیازی به طرح دادخواست در دادگاه نیست. البته آرا این هیاتها در دادگاههای عمومی قابل اعتراض نیستند. بنابراین اصلاح شناسنامه در این خصوص در صلاحیت مراجع خاصی است که در خود اداره ثبت احوال تشکیل می شود.
_ سلام جناب آقی اصفهانی اینجانب از شخصی طلبی دارم ولی اکنون او در خارج از کشور زندگی می کند. چگونه می توانم عليه او طرح دعوی کنم؟
سلام خدمت شما ،اصولا دعوا باید در حوزه قضایی محل اقامت خوانده مطرح شود و چنانچه خوانده در خارج از کشور زندگی کند، باید در محل اقامت موقت او در ایران طرح دعوا شود. اگر محل اقامت موقت هم نداشته باشد و هیچ مال منقولی نیز در ایران نداشته باشد می توانید دعوا را در محل اقامت خودتان مطرح کنید. هرچند که چنانچه در دعوا پیروز شوید حتما باید مالی از ایشان به دادگاه معرفی شود.
_ شخصی که مدیر عامل یک شرکت است پس از تنظیم صورتجلسه صاحبان سهام از سمتش برکنار شده و اسناد تعهدآوری را به ضرر شرکت امضا کرده است. آیا حقیقتا این اسناد اعتبار قانونی دارد؟
از نظر قانون همه تغییرات راجع به این شرکت از جمله تغییر در مدیریت و سایر ارکان شرکت باید به صورت کتبی به اطلاع اداره ثبت شرکتها برسد و مراتب در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران به ثبت برسد و تا پیش از آن همه اقدامات مدیران سابق که به نام شرکت انجام داده اند، معتبر است، مگر اینکه شرکت اطلاع اشخاصی را که به استناد به این قانون ادعای حقی می کنند از تغییر نماینده یا مدیر خود به اثبات برساند.
_ با سلام و درود سوالی از خدمتتان داشتم آیا چکهای مربوط به موسسات مالی و به اعتباری که در وجه اشخاص صادر می شود قابل برگشت زدن و تعقیب کیفری و حقوقی است یا خیر؟
سلام عرض می کنم خدمت شما، از آنجایی که قانون صدور چک فقط شامل چکهای صادره بر عهده بانکهاست، مقررات آن قابل تسری به چکهای سایر موسسات مالی و اعتباری نیست. لیکن آن چکها حسب مورد و مقررات داخلی موسسات قابل برگشت زدن هستند و هر چند که شمول قانون صدور چک نمی شود، ولی می توان موضوع را به استناد به مقررات قانون تجارت و قانون مدنی پیگیری کرد و حسب مورد اقدام به طرح دادخواست حقوقی و در صورت وجود سایر قرائن و امارات قانونی اقدام به طرح شکایت کیفری کرد.
_ چک من را یک رباخوار معروف شهر با نرخ پایین خریداری کرده و ایشان جهت جلب بنده اقدام کرده است. من چه کاری می تونم انجام بدم؟
فردی که چک صادر کرده است، می تواند به لحاظ رباخواری در دادسرای عمومی و انقلاب محلی که این چک صادر و تحویل شده است شکایت کند، تا به موضوع رسیدگی و تصمیم شایسته اتخاذ شود. بر اساس ماده ۵۹۵ قانون مجازات اسلامی، هر نوع توافق بین دو یا چند نفر تحت هر قراردادی از قبيل بيع، قرض، صلح و امثال آن جنسی را با شرط اضافه با همان جنس مكيل و موزون معامله کند و با زاید بر مبلغ پرداختی، دریافت کند، ربا محسوب و جرم شناخته می شود.
_ کلاهبرداری های اینترنتی چگونه می توان پیگیری کرد ؟ اصلا مجازاتشون چیه
چنانچه شخصی با سوءاستفاده با استفاده غیرمجاز از برنامه ها و سیستمهای رایانه ای دیگران را بفریبد و از این طریق برای خود یا دیگری وجوه یا اموال یا امتیازات مالی تحصیل کند، کلاهبردار کامپیوتری محسوب و مجرم شناخته می شود و علاوه بر رد مال به حبس از یک تا سه سال و جزای نقدی محکوم می شود. در کشور ما دادسرای ویژه ای برای رسیدگی به جرایم رایانه ای وجود دارد.
_ سلام من می خوام طلاق بگیرم از همسرم ولی نمی دونم برای طرح دادخواست طلاق چه و مدارکی لازم است که به دادگاه ارایه شود؟
سلام خدمت شما، برای ثبت دادخواست طلاق اصل و یا تصویر مصدق شناسنامه و کارت ملی و اصل و یا تصویر مصدق سند ازدواج الزامی است. البته حسب اینکه تقاضای طلاق از طرف زوج بوده یا زوجه، ممکن است به مدارک دیگری از قبیل استشهادیه، حکم دادگاه در خصوص عدم پرداخت نفقه زوجه توسط زوج و یا سایر مدارک نیاز پیدا شود.
_ کسی که در آمد کافی و استطاعت به مالی نداشته باشد، می تواند ضامن شخص بدهکار شود؟
اگر چه قانون داشتن تمکن مالی را برای و انجام ضمانت از شخص بدهکار ممنوع ندانسته و آن را جایز می داند اما در عمل معمولا برای قبولی ضمانت، ضامن باید بتواند داشتن تمکن مالی خود را اثبات کند. اما در هر حال طلبکار در قبول یا رد ضامن مختار است و نمی توان با استناد به تجویز قانون وی را ملزم به قبولی ضمانت کرد.
_ سلام برای من حکم حبس اومده می شه به جای حبس به مجازاتهای دیگه ای مثل جریمه نقدی محکوم بشم؟
صرف نظر از اینکه مجازات حبس در پاره ای موارد می تواند به نفع جامعه نیز باشد اما قانون جدید مجازات اسلامی، مجازاتهای جایگزین حبس را پیش بینی کرده است که در صورت گذشت شاکی و وجود جهات تخفیف و با ملاحظه نوع جرم و کیفیت ارتکاب آن و مواردی از این دست به آن حکم میدهد مانند خدمات عمومی رایگان، محرومیت از حقوق اجتماعی جزای نقدی و غیره.
_ من کارگر یک شرکت خدماتی هستم، برای تصفیه حساب که رفتم، کارفرما مبلغی را از حقوقم کسر کرد. اصلا مگه چنین حقی داره؟
قانون کار مواردی را که کارفرما حق برداشت از دستمزد کارگر را دارد احصاء کرده است، از جمله هنگامی که کارفرما مبلغی را به عنوان مساعده و یا وام به کارگر داده است و یا در مواردی که در اثر اشتباه محاسبه مبلغی اضافه به کارگر پرداخت شده باشد و یا موارد دیگری از این دست و در غیر این موارد کارفرما حق کسر از حقوق کارگر را نخواهد داشت.
_ اینجانب به دلیل عدم انجام وظایف زناشویی از سوی همسرم و با کسب اجازه از دادگاه ازدواج مجدد کردم. همسر اولم می تواند از من تقاضای طلاق کند؟
طبق رای وحدت رویه دیوان عالی کشور اگر ازدواج مجدد زوج بر اساس نشوز زوجه و با کسب اجازه از دادگاه باشد، وکالت زوجه از زوج مندرج در قانون مدنی و عقدنامه قابل اعمال نیست.
_ پس از صدور رای از بابت تاخیر در گرفتن چک بازهم خسارات به من وارد شده است. آیا می توان آن را هم مطالبه کنم؟
قانون دارنده چک را در خصوص مطالبه همه خسارات و هزینه های وارد شده که مستقیما و به طور متعارف، در جهت وصول طلب دارنده چک به وی وارد شده است، محق دانسته و این حق قبل و بعد از صدور حکم برای دارنده . چک محفوظ است. ولی چنانچه دارنده چک مدعی خسارات پس از صدور حکم باشد، باید مراتب را طی دادخواست جداگانه و از همان شعبه صادر کننده رای اول مطالبه کند.
_ خودرویی را به شرط بدون رنگ بودن خریداری کردم ولی پس از تحویل و مراجعه به چند صافکار مشخص شد که خودرو رنگ شدگی دارد. چکار می توانم بکنم؟
بحث اسقاط کافه خیارات راجع» به فسخ کردن معامله است و تاثیری در اخذ غرامت ندارد. بنابراین شما میتوانید پس از برآورد خسارتتان توسط کارشناس دادگستری آن را از فروشنده مطالبه کنید
_ مجازات شهادت و یا قسم دروغ چیست و چه شرایط خاصی دارد؟
صرف نظر از اینکه سوگند و شهادت دروغ امری بسیار ناپسند و نکوهیده در شرع و عرف است و از لحاظ شرعی حرام و از نظر عرفی و اجتماعی باعث از بین رفتن حس اعتماد و صداقت در جامعه می شود. از لحاظ حقوقی هم چنانچه این موضوع نزد مقامات رسمی رخ دهد مرتکب به سه ماه و یک روز تا دو سال حبس و یا به یک میلیون و پانصد تا دوازده میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد.
_ وقتی به شهرداری برای دریافت مفاصاحساب مراجعه کردم مواجه با بدهی قبلی ساختمان شده ام. اما مالک قبلی و سایر مالکان از پرداخت سهم خود استنکاف می ورزند. چطور می توانم حقم را بگیرم؟
ابتدا مطمئن شوید که بدهی مربوط به آپارتمان شما یاکل ساختمان است. اگر مربوط به واحد شما باشد، مالک قبلی باید قبل از انتقال ملک به نام شما از شهرداری مفاصا دریافت می کرد و در این مورد ممکن است به استناد به قانون تسهیل تنظیم اسناد از این کار سر باز زده باشد. اگر بدهی مربوط به کل ساختمان باشد می توانید پس از پرداخت مبلغ را از آنها نزد مراجع ذیصلاح مطالبه کنید.
_ همسایه من بر روی دیواری که بین ملک ما و ایشان قرار دارد سرتیر قرار داده است. آیا او چنین حقی دارد؟
هرکس می تواند در آنچه که جزو ملک اوست هر دخل و تصرف مجاز و مشروعی انجام دهد تا جایی که به حقوق دیگران تعدی نکند. در مورد تغییرات در دیوار مشترک، قانون صراحتا هرگونه دخل و تصرف و ایجاد تغییر را از قبیل بالا بردن دیوار و یا سرتیر گذاردن روی آن صرفا به اذن و اجازه شریک دیگر مجاز شمرده است. بنابراین شما می توانید برای رفع مشکل به مراجع قضایی مراجعه کنید.
_ چنانچه کسی با استفاده از نفوذی که در نهادهای دولتی دارد در مزایده های آن شرکت کند، مرتکب تخلفی شده است یا خیر؟"
قانون مجازات، اعمال نفوذ بر خلاف حق و مقررات قانونی چنین اقداماتی را جرم دانسته و چنین اعلام میدارد: هر کس با استفاده از اعمال نفوذ توسط مامورین دولتی یا شهرداری وجه نقد یا فایده دیگری را برای خود یا شخص ثالثی کسب کند یا وعده و یا تعهدی از او بگیرد مجرم است و علاوه بر رد مال به حبس و پرداخت جزای نقدی نیز محکوم می شود.
_ ماشینم به سرقت رفته بود که بعد از ۳ ماه پیدا شده، علاوه بر خسارت وارد شده به آن و با اینکه من راننده آژانس هستم. می توانم تمامی خسارات را دریافت کنم؟
مدعی خصوصی یا شاکی که طبق تعریف قانون متحمل ضرر و زیانی شده و یا حقی از قبیل قذف و قصاص پیدا کرده می تواند هم ضرر و زیان های مادی که در نتیجه ارتکاب جرم حاصل شده است را مطالبه کند و هم منافع ممکن الحصولی که در اثر ارتکاب جرم از آن محروم شده است لذا کلیه خسارات شما از سارق خودرو تان قابل مطالبه خواهد بود.
_ در دعوایی که علیه من مطرح شده است به قراردادی که در دفتر اسناد رسمی تنظیم شده استناد کردم. آیا طرف دعوی می تواند به سند ایراد حقوقی وارد کند؟
در مقابل اسناد رسمی که در دادگاهها ارائه می شوند چه از طرف خواهان، یا خوانده، صرفا میتوان در خصوص آن ادعای جعلی بودن را مطرح کرد یا آنکه شخص ثابت کند سند ارائه شده به جهتی از اعتبار افتاده است.
_ چگونه می توان دعوایی را که در دادگاه مطرح است از طریق صلح و سازش حل و فصل کرد؟
سازش می تواند در هر مرحله ای از دادرسی انجام شود. این سازش میتواند در دفاتر اسناد رسمی ایجاد شود که در این صورت موضوع تابع مقررات راجع به اجرای مفاداسناد لازم الاجرا خواهد بود و یا اینکه در محضر دادگاه انجام شود، یا به طور غیررسمی در خارج دادگاه انجام شده و منجر به تنظیم صورت جلسه سازش شود که در این صورت دادگاه با تنظیم گزارش اصلاحی رسیدگی را به انجام می رساند.
_ آیا می توان هدایایی را که شخصی به شخصی می دهد، پس از مدتی از او پس گرفت. اگر اصل آن هدایا موجود نباشد چه طور؟
قانون، هدیه دادن به صورت مجانی را هبه می نامد که شرط و شروطی برای آن در نظر گرفته مثلا اینکه در هبه حتما باید مال موهوبه در يدهبه گیرنده قرار بگیرد و پس از قبض نیز در صورت بقا عین موهوبه اگر هبه دهنده پدر و مادر و یا اولاد هبه گیرنده نباشند و هبه نیز بلاعوض باشد و همچنان هم در مالکیت هبه گیرنده قرار داشته باشد می توان از آن رجوع کرد.
_ آیا خسارات ناشی از صدور چک بلامحل ای که به دارنده چک وارد شده است، قابل مطالبه است یا خیر؟
طبق تبصره الحاقی ماده ۲ قانون صدور چک، دارنده چک می تواند قبل یا بعد از صدور حکم محکومیت صادر کننده چک را نسبت به پرداخت همه خسارات و هزینه های وارد شده که مستقیما و به طور متعارف در جهت وصول طلب خود از ناحیه وی متحمل شده است را از دادگاه تقاضا کند. در خصوص پرونده هایی که منتهی به صدور رای شده است درخواست باید به همان شعبه صادر کننده رای ارائه شود.
_ در دادگاهی رای بدوی به نفع بنده صادر شده است. آیا ممکن است بدون اطلاع بنده پرونده در دادگاه تجدید نظر رسیدگی و رای قطعی عليه بنده صادر شود؟
طبق اصول بدیهی دادرسی هیج رایی بدون در نظر گرفتن دفاع دو طرف دعوا صادر و قطعی نمیشود.‌از همین رو قانون اعلام میدارد که دادگاه بدوی مکلف است ظرف دو روز پس از وصول دادخواست تجدید نظر آنرا برای طرف دعوا ارسال کند و طرف دعوا نیز ده روز فرصت دارد پاسخ خود به همراه مدارک لازمه به دادگاه بدوی اعلام کند و پس از آن پرونده برای رسیدگی و اتخاذ تصمیم برای دادگاه تجدید نظر ارسال می شود.
_ در قرارداد اجاره ای که مدتی برای آن تعیین نشده باشد بر چه اساسی می توان ملک را تخلیه کرد؟
برای صحت قرارداد اجاره شرایطی وجود دارد شد که از شرایط اصلی قرارداد بوده و بدون تعیین آنها آن قرارداد باطل است. تعیین مدت زمان اجاره از جمله شرایط اساسی اجاره نامه خواهد بود که در صورت عدم تعیین آن، اجاره باطل خواهد بود.
_ آیا دادگاه در هنگام مهروموم ترکه تکلیفی در اطلاع دادن زمان مهروموم به کسانی که ذینفع هستند را دارد؟
این دادگاه باید وقت مهروموم ترکه را به اشخاصی ما که ذینفع هستند اعلام کند. البته شناسایی همه کسانی که در این مورد ذینفع هستنددر عمل برای دادگاه امکان پذیر نیست. چه بسا متوفی طلبکارانی داشته باشد که دادگاه از وجود آنان بی اطلاع باشد. بنابراین قانون به تاخیر انداختن مهروموم کردن ترکه به علت مطلع کردن اشخاص ذینفع از زمان و مکان مهروموم را جایز نمی داند.
_ قصد دارم علیه شرکتی که دارای شعب متعدد است، اقامه دعوی کنم کدام دادگاه صالح برای رسیدگی به دعوای من است؟
طبق قانون دعاوی ناشی از تعهدات شرکت در به محلی که تعهد آنجا واقع شده یا محلی که کالا باید در آنجا تسلیم شود، یا جایی که پول باید آنجا پرداخت شود، اقامه می شود. اگر شرکت دارای شعب متعدد در جاهای مختلف باشد، دعاوی ناشی از تعهدات هر شعبه یا اشخاص باید در دادگاه محلی که شعبه طرف معامله در آن واقع است اقامه شود.
_ شخصی در زمین زراعی مدعی شده که مالک تعدادی از درختان است. آیا می تواند ادعای خود را اثبات کند؟
صرف اینکه درختان مورد ادعای وی در زمین شما قرار دارد، نمی تواند دلیل رد ادعای ایشان باشد، چراکه قانون در این مورد صراحتا اعلام می کند که اگر نما یا محصولی از حبه یا اصله غیر در زمینی حاصل شود متعلق به صاحب حبه یا اصله است حتی اگر بدون اذن مالک زمین کاشته شده باشد. البته بار اثبات تعلق اصله یا حبه آن درختان با خود ایشان است.
_ اگر هنگام خواستگاری پدر یا مادر زوج مبلغ مهریه را تعیین کنند. آیا الزامی به پرداخت آن برای آنها ایجاد می شود یا خیر؟
حق قانونی در خصوص تعیین مبلغ مهریه با زوج است و تبعا تکلیف قانونی پرداخت آن نیز با خود او است. ولی چنانچه والدین زوج یا هر شخص ثالثی وکالت در تعیین مبلغ مهریه داشته باشند، می توانند مهریه را معین کنند که در آن صورت هم تکلیف پرداخت با زوج است و زوجه برای مطالبه آن باید به زوج مراجعه کند.
_ با سلام ، جناب آقای اصفهانی ما یه شرکت سهامی خاص داریم و از حساب شرکت برای یک پروژه ساختمانی که داشتیم برای پیمانکاران چک دادیم ، متاسفانه به دلیل شرایط اقتصادی نتونستیم چک ها را پاس کنیم و پروژه نیمه تمام مانده ، الان طلب کاران رفتند و در شعب مختلف حقوقی و کیفری علیه شرکت و اعضای حق امضادار قبلی که چک ها را امضا کرده اند طرح دعوی نموده اند . الان ما می خواهیم اعلام ورشکستگی کنیم ، سوالی که از خدمتتون داشتم این بود که : در صورت قبول ورشکستگی در دادگاه ، آیا در پرونده هایی که در حال حاضر در شعب حقوقی و کیفری و اجرای احکام داریم مشمول افراد حق امضا دار هم خواهد شد و اونا از تعقیب قضایی آزاد می شوند یا فقط مشمول شرکت خواهد بود (چون اینها چک شرکت را به عنوان حق امضادار قانونی امضا کردند)
سلام و عرض ادب. یقینا اگر حکم ورشکستگی شرکت را دریافت کنید، این رای شامل کلیه چک های صادره توسط شرکت، می گردد. علی الخصوص اگر تاریخ توقف از پرداخت دیون شرکت در رای ورشکستگی قبل از صدور چک ها یا همزمان با آنها باشد. ولیکن چون ماده 19 قانون صدور چک هم شرکت و هم صاحب امضا را به طور متضامنا مسئول پرداخت وجه چک می داند، صاحبان امضا حتی در صورت صدور حکم ورشکستگی شرکت، متعهد به پرداخت وجه چک ها به همراه خسارات تاخیر تادیه می باشند. چرا که ورشکستگی شرکت ملازمه با ورشکستگی اعضاء شرکت و صاحبان امضا و ورشکستگی اعضاء شرکت, ملازمه با ورشکستگی شرکت، نداشته و ندارد. بنابراین به نظر می رسد که در مورد شما علیرغم صدور ورشکستگی، باز هم مسئولیت مدیران شرکت در پرداخت چک ها و خسارات تاخیر تادیه، باقی می ماند.
_ سلام من مالک سه دنگ اپارتمان بودم که به پدرم صلح کردم و سه دنگ دیگر متعلق به همسرم هست که برای مهربه توقیف هست. اگر پدرم به دادگاه درخواست فروش بدن با توجه به اینکه سه دنگ توقیف هست درخواست رد میشه؟ ایا امکان دادن درخواست از دفتر خدمات قضایی در شهری که ملک در ان نیست وجود دارد؟
با سلام پدر شما می تواند سه دانگ خود را بدون نیاز به حکم دادگاه به هر کسی خواست واگذار نماید. اما اگر بخواهد دستور فروش کل ملک مشاع را از دادگاه اخذ نماید با توجه به توقیف ملک از سوی همسرتان بر اساس ماده 56 قانون اجرای احکام، دادگاه به احتمال زیاد ممکن است تقاضای دستور فروش را نپذیرد. به نظر این جانب با توجه به فلسفه وضع مواد 56 و 57 قانون اجرای احکام مدنی، فروش مال به ضرر محکوم له یعنی همسرتان نیست و از طرفی توقیف بخشی از ملک، نافی اعمال حق پدرتان نیست. النهایه پس از فروش ملک، مبلغ سه دانگ توقیف شده تا اتخاذ تصمیم نهایی دادگاه مربوط به زوجه، در صندوق دادگستری می ماند تا بعد از رای دادگاه وجه مزبور را به ذینفع بدهند. در مورد سئوال آخر بله می توان درخواست فوق را از شهرهای مختلف و در دفتر خدمات الکترونیک قضایی ارائه داد به شرطی که ملک در شهری واقع شده باشد که دارای دفتر خدمات الکترونیک قضایی باشد.
_ از شرکت سهامی خاص ، طلب دارم و ۳ سال پیش دادگاه شرکت را ملزم به پرداخت کرد ولی شرکت بسته و هیت مدیره خارج و پراکنده .شرکت هیچ نقدینگی یا دارایی نداره .ایا خودم میتونم تقاضای ورشکستگی شرکت را به دادگاه بدم؟ ایا بعد از اعلام ورشکستگی شرکت میتونم اموال هیت مدیره را توقیف کنم؟
بله می توانید دادخواست ورشکستگی بدهید ولی بعد از صدور رای ورشکستگی اموال هیات مدیره شرکت سهامی خاص قابل توقیف نیست. البته اگر طلب شما از شرکت از طریق چک بوده بر اساس ماده 19 قانون چک می توان هم شرکت و هم صادرکننده و هم صاحبان امضا را متضامنا محکوم نمود و نیازی به حکم ورشکستگی نیست.
_ باعرض سلام و خسته نباشید در یک پرونده حقوقی یکی از وراث با ارائه قولنامه عادی مدعی خرید کلیه املاک زراعی از پدرش شده و گفته از زمان خرید، زمین ها را تملک کرده در حالی که اینطور نبوده و تعدادی از زمین توسط یکی دیگر از وراث توسط یا با کمک یک زارع کشت و زرع شده است. آیا در صورت عدم حضور زارع جهت شهادت میتوان از دادگاه حقوقی درخواست نمود که برای نامبرده جهت شهادت بعنوان یک مطلع احضاریه صادر کند؟ لطفا در این مورد راهنمایی نمایید با تشکر
با سلام. صرف متصرف بودن مدعی خرید و یا شخص ثالث دیگر قولنامه ادعایی را نفی و یا اثبات نمی نماید. بلکه باید از طریق ادعای انکار و تردید و یا جعل نسبت به قولنامه در جلسه اول دادرسی نسبت به قولنامه اشکال نمود و یا از طریق اثبات محجور بودن فروشنده و یا راه های دیگر. به نظر چنین شهادتی به تنهایی نافی اثبات قولنامه نیست.
_ ۳ سال پیش به شرکت سهامی خاص ۱۱۰ میلیون دادم قرارداد خرید خودرو خارجی که بعد از انصراف پولم را پس ندادند و دادگاه پارسال رای به محکومیت شرکت داد .اما شرکت هیچ دارایی ندارد فقط ۲ میلیون تومن برای سهام در بانک و هیچ فعالیتی ندارد و درش بستس.وکیل گرفتم که میگه اگر از دادگاه درخواست اعلام ورشکستگی شرکت را بگیرم .هیچ چیز برای توقیف نیست و معلوم نیست بشه حکم توقیف اموال هیت مدیره را گرفت چون اونها هم مسهولیتشون در حد سهامشونهGet Android
سلام به نظرم اگر شرکت فوق مجوزهای لازم برای خرید و فروش خودرو خارجی را از مراجع ذیصلاح قانونی از جمله وزارت صنعت معدن و تجارت نداشته است امکان شکایت کلاهبرداری شما فراهم است و رویه قضایی کیفری نیز اخیرا به این سمت تمایل پیدا کرده که با شرکت های فاقد مجوز با اتهام کلاهبرداری برخورد نماید. این مسیر از مسیری که قبلا در پیش گرفته اید بهتر است.
_ باسلام لطفآمراراهنمایی نمایدتاچنانچه رفع ابهام نشدباتعین وقت قبلی خدمت برسم. شرکتی حکم قطعی ورشکستگی ازدادگاه گرفته ومیدانم که معاف ازپرداخت خسارت تآخیر ازتاریخ توقف میباشد. سئوال--ایاچنانچه ازمحل مزایده وفروش کارخانه بدهکاربوسیله مدیرتصفیه تعین شده بوسیله دادگاه مبلغی مازادابرکل بدهی شرکت بدست ایدایاطلبکارمیتواندازمحل وجه حاصله که مارادبربدهی شرکت میباشددرخواست خسارت تآخیرتآدیه نمایداید؟ ۲--ویاطلبکاران باتوجه به جوه حاصله ازمحل فروش کارخانه که بیشترازبدهی شرکت میباشدمیتواننددرخواست ردویاابطال حکم قطعی ورشکستگی نمایند؟ منتظردریافت جوابهای شمادرکانالهای اجتماعی تلگرام ویاواتساپ شماره موبایل ۰۹۱۲۱۳۱۹۰۳۶ هستم تانسبت به تصمیم گیری وتعین وقت ملاقات حضوری اقدام نمایم. توضیح اینکه اگر جواب سئوالهایم اقناع کننده بودرعایت اخلاقی رانموده واماده واریز حق المشاوره حضرت عالی رابه شماره عابربانکی که اعلام کنیدهستم وچنانچه که نیازبودجهت مراجعه حضوری خدمت خواهم رسید باتقدیم احترام.
سلام. در مورد سئوال اول نظریات و تفاسیر مختلف است، به نظر اینجانب در فرض مثال شما اگر مازاد بر کل بدهی شرکت به دست آید باید خسارت تاخیر تادیه به نسبت سهم بدهکاران به طور کامل پرداخت گردد. (مواد561 و 562 قانون تجارت) در مورد سئوال دوم با توجه به تعریف حکم ورشکستگی در ماده 412 قانون تجارت که اشعار می دارد : ورشکستگی تاجر یا شرکت تجارتی در نتیجه توقف از تادیه وجوهی که بر عهده او است حاصل می شود؛ به دست می آید که ممکن است شرکت تجاری دارای اموال و سرمایه های فراوانی غیر از وجه نقد باشد که در زمان ورشکستگی قابل نقد و فروش نیست. بنابراین نمی توان درخواست ابطال حکم ورشکستگی داد. بدیهی است این حق بر اساس مواد 567 و 568 قانون تجارت برای شما محفوظ است که در صورت عدم دریافت طلب و حقوق خود به دادخواست اعاده اعتبار بعدی شرکت ورشکسته اعتراض نماید.
_ 21 بهمن راه بسته بود نتوانستم شهود از تبریز به کرمانشاه ببرم تجدیدنظر اعسارم را رد کرده حالا چکار کنم ایا لایحه دفاعیم هم رد میکنند یا رسیدگی میشود؟.
به طور کلی دو نوع اعسار داریم. اعسار از هزینه دادرسی و اعسار از محکوم به. اگر اعسار از هزینه دادرسی در ضمن دادخواست اصلی دادید با توجه به رد شدن اعسار باید پس از اخطار رفع نقص هزینه دادرسی را پرداخت نمایید و الا دادخواست شما از سوی مدیر دفتر دادگاه رد می گردد. ولی اگر اعسار از پرداخت وجه بوده می توانید با رعایت ماده 3 قانون اجرای احکام مدنی مجددا دادخواست اعسار بدهید.
_ سلام میخواستم درباره سند امور اراضی توضیح فرمایید چیست و چه فرقی با سند شش دانگ دارد
سلام. سند ششدانگ در مقابل سند مشاعی هست. برخلاف تصور شما سند اراضی در مقابل سند ششدانگ نیست. سند اراضی ممکن است خود مشاعی باشد یا به صورت مفروز و ششدانگ. احتمالا مراد شما از سند اراضی، سندهای اراضی زراعی یا کشاورزی است که نوعا مشاعی هستند که البته می توان با رعایت قانون" جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی" درخواست ششدانگ کردن آن زمین ها را نمود.
_ با سلام و احترام قطعه زمین کشاورزی 5000 متری و برای فروش گذاشتیم. مشتری با عنوان خرید کل زمین مراجعه کرد به علت نداشتن پول کافی نصف زمین و خرید تا با تهیه پول نصف دیگه ام خریداری کنه. ما قیمت زمین و بخاطر کل زمین پایین گفتیم. تو قولنامه ابعاد نصف زمین ذکر شده ولی مختصات گفته شده برای کل قطعه است یعنی مشخص نکردیم قطعه از بحر جاده است یا انتهای زمین حالا بعد از دوسال این اقا زمین پشتی و خریداری نمیکنه ماهم نمیتونیم بفروشیمش چون قیمتش خیلی خیلی پایین و کلا زمین به ضرر ما فروش میره الان میخوایم معامله رو فسخ کنیم تا زمین و یکجا بفرو‌شیم و پول اون اقاروهم پس بدیم امکانش وجود داره؟ ما میتونیم قطعه بحر خیابانو بفروشیم و زمین پشتشو بدیم به اون اقا چون دقیقا ذکر نکردیم قطعه از بحر یا پشت کروکی هم تو قولنامه درج نشده ممنون میشم مارو راهنمایی کنید
سلام. با توضیحاتی که ارایه دادید مشخص شد که شما نصف ملک رو به صورت مشاع و بدون در نظر گرفتن ابعاد مشخص و یا تقسیم نامه فروختید. بنابراین الان نمی تونید ابعاد خاصی رو به دیگران بفروشید. هر چند حق دارید نصف دیگر رو به صورت مشاع به شخص دیگری بفروشید و اون دو خریدار بین خودشان مسئله را حل کنند.
_ سلام علیکم باغی میخوام بخرم که مدارکش قولنامه و از سند مادر یک کپی و وکالت محضری میدن از لحاظ قانونی مشکلی نداره با تشکر
سلام. مشکل مالکیت مشاعی نداره و شما مشاعا میتونید تو ملک تصرف کنید. اما اگر ابعاد معینی رو خریداری کردید غیر از موارد فوق باید تقسیم نامه هم از مالکان داشته باشید تا مشخص بشه شما ملک مفروز و بر اساس ابعاد معین شده خریدید تا بعدا با دیگر شرکا به مشکل بر نخورید.
_ همسرم تقاضای طلاق کرده وپشت سرآن خانه ای که بیست سال پیش در رهن بانک مسکن بوده به صورت دفترخانه ای ازاوخریدم درشکایتی دیگر به عنوان هبه ادعای آن را کرده وهبه نامه را ارایه تا کنون نداده آیا می تواندآن را پس بگیرد.سندالان به نام مک است.اگردر دادگاهی اول موفق به اثبات شود من دوباره درخواست بازبینی دهم چقدر دادگاه پول تمبرازمن می گیرد.
اگر بتواند اثبات کند که هبه بوده می تواند از شما پس بگیرد و نیازی به هبه نامه نیست. مگر اینکه اثبات نمایید در مقابل آن پرداختی داشته اید و به اصطلاح هبه معوض بوده. برای تجدیدنظرخواهی هم با توجه به محاسبه ارزش منطقه ای ملک (نه مبلغ واقعی ملک) پول تمبر زیادی از شما نخواهند گرفت.
_ سلام جناب اصفهانی.بنده ملک ارثی از عمه هام خریدم و اومدن بنگاه و قولنامه نوشته شده و با رضایت کامل امضا کردن و سهم خودشون رو به بنده فروختن..حالا بعد از چند روز میگن پشیمان شدیم و قیمت ملک بالا بوده و باید قولنامه رو باطل کنیم.در قولنامه قید شده که تا پایان سال پول ملک اقساطی پرداخت شود..آیا اونا میتونن چنین معامله ی رو نقض کنند..با تشکر
سلام. صرف پشیمانی مجوزی برای ابطال قولنامه نیست ولی اگر اثبات شود که قیمت ملک با حدود عرفی یک پنجم بالاتر از مبلغ معامله بوده، می تونند با فوریت ادعای فسخ معامله به دلیل خیار غبن کنند. ولی اگه با تاخیر ادعای مغبون شدن داشته باشند حق اعمال خیار غبن ساقط میشه.
_ سلام وقت بخیر .چندسال قبل زمینی خریداری کرده ام به متراژ مشخص و معین و قولنامه در بنگاه معاملات ملکی تنظیم شده است .در زمان تحویل کلیه قطعات بدون اعیانی بوده است و لی پس از ساخت همسایه کناری که درواقع داماد بنگاه دار است تصرف عدوانی حدود 12 متر زمین دارد چندین بار به مالک معترض وحتی به بنگاه دار متذکر شده ام .حال چگونه میتوانم اقدام نمایم و رفع تصرف کنم .سپاس .مهندس شهرکی
سلام. اگر سند رسمی دارید می توانید شکایت کیفری رفع تصرف عدوانی نمایید تا دادگاه با ارجاع کارشناس رسمی دادگستری سهم افراد را مشخص کرده و در صورت مزاحمت یا تصرف ایشان، ضمن حبس متصرف دستور رفع مزاحمت بدهد. اما اگر سند عادی دارید باید از دادگاه حقوقی رفع تصرف عدوانی متصرف را تقاضا کنید که در این صورت دادگاه به نفع متصرف سابق، بدون توجه به مالکیت طرفین، رای خواهد داد.
_ بادرودطبق کدام قانون وماده وتبصره ای اعسارافرادحقوقی (شرکت‌های تجاری) ازپرداخت دین پذیرفته نیست؟ باسپاس
درود بر شما. صرف نظر از اینکه اشخاص حقوقی یعنی شرکت ها تاجر می شوند و ادعای اعسار ایشان پذیرفته نمی شود؛ مفهوم مخالف ماده 26 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی بر این امر اشعار دارد. ماده ۲۶ می گوید: احکام مندرج در این قانون جز احکام راجع به حبس محکوم ٌعلیه، اعسار و مستثنیات دین حسب مورد در مواردی که محکوم ٌعلیه شخص حقوقی باشد نیز مجری است و ...» یعنی شخص حقوقی نمی تواند از احکام اعسار به نفع خود استفاده کند.
_ پدر بزرگ پدریم، زمین ها رو به صورت مساوی بین ۴ فرزندش که ۲ دختر و ۲ پسر بودن تقسیم کرد و ما سند زمین رو گم کردیم و الان پسر عمو هامون میگن ما از زمین شما شریکیم و مردم محله مون شاهد هستن که ما ۴۰ سال هست روی زمین داریم کار می کنیم و پول چاه زدن ها هم میدیم (مسئله اول) یه قطعه از زمین مون سندش رهن بانک کشاورزی هست و اون طرف که پسر عمه ما هم هست پول نمیده که سند آزاد بشه حکم اخطاریه هم از بانک کشاورزی گرفتیم چکار کنیم (مسئله دوم) ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
سلام. صرف نظر از اینکه معلوم نکردید آیا سندهایی رو که گم کردید عادی بوده یا رسمی (چون سند رسمی در دفتر املاک اداره ثبت وجود داره و میشه سند المثنی گرفت) در پاسخ سئوال اول صرف کار کردن در زمین کسی ایجاد مالکیت نمی کند و پسرعموها باید دلیل موجه و مبرهنی بر مالکیت خود اقامه کنند و صرف شهادت فعالیت 40 ساله بر روی زمین ها ایجاد مالکیت نمیکند. در پاسخ به سئوال دوم شما چاره ای ندارید که صبر کنید ایشون پرداخت کنه یا خودتون پرداخت کنید و بعد به عنوان پرداخت کننده، دادخواست مطالبه وجه علیه مضمون عنه یا کسی که ضمانتش رو کردید به دادگاه ارایه کنید.
_ آیا اقدام به خرید زمین باغی که زیر نظر استان قدس رضوی در حوالی مشهد است و فعلا سند مشاع مربوط به چندین هکتاری موجود نیست آیا قولنامه برای معامله و اقدام برای گرفتن سند تفکیکی معتبر است؟؟
سلام شما باید اول به آستان قدس که صاحب املاک موقوفه است مراجعه کنید و از ایشان مورد را استعلام کنید. معمولا اوقاف با معاملاتی که زیرنظر آنان صورت می پذیرد را موافقت می کنند. در مورد سند تفکیکی هم به آستان قدس مراجعه کنید.
_ باسلام باغی راخریداری کردم فروشنده ۱ساعت اب نداشته رابه من فروخته قیمت اب ۵۰ملیون بوده وازکل مبلغ باغ ۹۰ملیون من بدهکارم وفروشنده بعد گذشت ۴ماه اب راتحویل نمیدهد متن شکایت راچه باید بنویسم
سلام. اگه منظورتون شکایت کیفری است شاید بتوان گفت که چون آب وجود نداشته و ایشان به شما آن را فروخته مرتکب بزه کلاهبرداری شده است. ولی از نظر حقوقی قرارداد شما نسبت به فروش آبی که وجود نداشته قابل ابطال است و می توانید ابطال قرارداد (یا نسبت به کل قرارداد و یا نسبت به سهم آبی که ایشان نداشته) را از دادگاه بخواهید.
_ با سلام. حدود سه ماه قبل حدود دوهکتار زمین کشاورزی به برادم فروخته ام به مبلغ ۱۲ و نیم. الان که متوجه شدم فهمیدم که برادرم در حقم خیانت کرده.با توجه که اون موقع قیمت زمینها با توجه به بررسی و پیگیرهایی که انجام دادم ۳۰ تومن بوده و برادرم در حقم ظلم کرده و با مبلغ کم از من کلاهبرداری کرده. الان ادعای فسخ معامله یا حق و حقوق خودم را دارم.لطفا راهنمایی بفرمایید.ممنون
سلام شما می توانید دادخواست فسخ معامله به دلیل خیار غبن افحش را به دادگاه ارایه کنید هر چند همه خیارات را در مبایعه نامه اسقاط کرده باشید. چون از دیدگاه حقوقی و فقهی در معامله شما که ملک بیشتر از دو برابر قیمت ارزش داشته و مغبون شده اید، معامله دارای غبن افحش بوده و قابل فسخ است.
_ با سلام و خسته نباشید من میخوام یک زمین مسکونی جهت ساخت خریداری کنم میخواستم بدانم مهم‌ترین مواردی رو که باید مد نظر قرار بدم چه چیزی هستند که خدای نکرده دچار ضرر و زیان نشم
با سلام و احترام. غیر از ملاحظه اصل سند و استعلام از اداره ثبت و احراز هویت مالک بهتر است از همسایه های محل وقوع ملک بررسی کنید تا روشن شود که زمین اختلافی نباشد و معارض نداشته باشد و یا قبلا به کسی دیگر واگذار نشده باشد.
_ جناب آقای اصفهانی شرکت تعاونی خدمات ماهیگیری وظیفه آن تامین ابزار صید اعضای آن است چند سال پیش وامی از بانک برای خرید ابزار صید از بانک گرفتیم و با آن وام ابزار صید خریدیم و به صیادان عضو دادیم بعلت مشکلات کاهش صید صیادان نتوانستند بدهی خود را به تعاونی بدهند و بتبع آن تعاونی نتوانست بدهی خود را به بانک بدهد الان بانک اقدام قانونی کرده برعلیه بنده که قبلا مدیر عامل شرکت تعاونی بودم و قرارداد وام را بعنوان وام گیرنده و هم بعنوان ضامن امضا کرده بودم البته الان افراد دیگری مدیران تعاونی هستند متاسفانه الان این تعاونی فاقد هر گونه دارایی و حتی دفتر کار هم ندارد و بهیچ وجه نمی تواند بدهی خود را به بانک بدهد در واقع این تعاونی ورشکسته است آیا میتوان از قانون ورشکستگی استفاده کرد آیا ما مدیران قبلی( گیرندگان وام ) چگونه از این مشکل رهایی پیدا کنیم اگر راهی وجود دارد مزاحم جنابعالی خواهیم شد متشکرم
سلام. بله شرکت می تواند دادخواست ورشکستگی بدهد. ولی به هر حال شما به عنوان شخص حقیقی و نه شخص حقوقی ضمانت پرداخت کردید و باز هم در حدودی که شرکت مسئولیت پیدا کنه شخص شما هم در همون حدود مسئولیت پرداخت خواهید داشت. یعنی اگر به فرض ورشکستگی شرکت به دلیل توقف از پرداخت بدهی مثلا 100 میلیونی به اثبات رسید شخص شما هم به عنوان ضامن به استناد رای وحدت رویه 788 دیوان عالی کشور مسئولیت خواهید داشت. در هر صورت به نظرم بهتره شرکت تقاضای ورشکستگی کند تا دست کم شما هم بیشتر متضرر نشوید.
_ باسلام زمینی رابامبایعه نامه ازشخصی خریدم زمانی خواستم سندبگیرم اکثرنهادهای ذیربط مخصوصاثبت اسنادشهرستان مربوطه انراپلاک ۱۲ثبت کردندامایکی ازهمسایگان زمین به تبت اعتراص بااین عنوان کپلاک ۲ هست جلوی ثبت راباطرح شکایت گرفتند۲بارکارشناس رسمی دادگستری امدشاکی مدرکی نداردقاضی حکم به نفعش داده وتجدیدنظرهم توقیف عملیات اجرایی زده وقاضی ازکارشناس خواسته اگه۱۲نیست پس چنده کارشناس جواب ندا ده بنظرشماچکارکنم چه راهی داره من بایدعلیه فروشنده شکایت کنم یاخیرچه راهی وجودداره
سلام به نظرم شما خودتون با تامین دلیل کارشناسی کنید تا با جانمایی نقشه مشخص بشه پلاک ثبتی شما چنده. در ضمن نکته بسیار مهم که متاسفانه در دادگستری از هر دو طرف مورد غفلت قرار می گیره این است که شما زمین خریدید نه پلاک ثبتی. و اگر زمین مورد بحث شاکی نداشته باشه، دادگاه باید به نفع شما رای بده ولو اینکه طرفین اشتباها پلاک دیگری رو در قرارداد ذکر کرده باشند. قوانین ثبت اومده که باری از دوش ما برداره نه اینکه بار دیگه ای رو بر دوش افراد بزاره. با این وصف شکایت شما از فروشنده الان موقعیت قانونی نداره.
_ سلام جناب وکیل با خانمم مدتی اختلاف داشتیم، خانمم با نقشه و طراحی قبلی ساعت 4 صبح اومدن تو خونه تو خواب با ضرب شتم اقدام به آدم ربائی کردن و کل اسباب منزل و دختر 5 ساله ام رو بردن. کیفرخواست شد آدم ربائی و ضرب جرح عمدی. گفتن قولنامه منزل بنام همسرت بوده و سرقت محصوب نمیشه. ( اکنون میتونم حضانت فرزندم رو که با این شرایط به شهرستان دیگه بردن پس بگیرم) البته حکم و دستور موقت ملاقات گرفتم، موضوع حضانت فرزند هست؟؟؟ تو رو خدا راهنمایی کنید
سلام. به نظر من موضوع آدم ربایی هم صدق نمی کنه. چون کسی فرزند خود را نمی رباید! اما در خصوص حضانت مادر تا 7 سالگی صلاحیت حضانت فرزند رو داره مگر با شرایط خاصی از جمله اعتیاد به الکل یا مواد مخدر یا ...صلاحیت رو از دست بده. اما به هر حال شما حق ملاقات فرزند رو به صورت هفتگی دارید و میتونید تقاضای ملاقات بدید.
_ با سلام اگر در مزایده مرحله دوم برنده مزایده 10در صد پیش پرداخت را واریز نکند مزایده به دور سوم کشیده میشود؟
سلام. سئوال شما در خودش تناقض داره. چون 10 درصد هر شرکت کننده در مزایده ای باید نقد باشه و اگه کسی 10 درصد نقد یا چک بانکی نداشته باشه به طور کلی در مزایده شرکت داده نمیشه که برنده شود.
_ زمینی از زمین شهری مسجدسلیمان دریافت کرد به علت نداشتن موقعیت نتوانستم بسازم لذا در سال ۸۷فردخت ودر دفترخانه سند ثبتی به نام فردشنده زدم در سال ۸۶ زمینی ازاد خریدم ود سال ۹۱ ساختم در سال ۹۲ یا ۹۳ زمین راازاد خریدم ولی وقتی ساختم گویا نوشتن برای اینجانب زمین از زمین شهری به من دادن در صورتی که ازاد خریدم لدازمینی که از زمین شهر مسجدسلیمان گرفته بودم کسی که زمین ازمن خریده با مراجعه به زمین شهری باسند زدن بنامش مخالفت کردن وفرمودن چون صاحب قبلی از زمین شهری زمین گزفته نمی تواند سند بنام شما بزند وباید جریمه بدهی تکلیف چیست
سلام. بر اساس قانون، شما باید اثبات کنید که در زمان دریافت زمین شهری واجد شرایط بوده اید و مالک زمینی نبوده اید و اگر بعدا متمکن شده و زمین خریداری کرده اید خللی به واجدشرایط بودن تان در گذشته وارد نمی سازد. اگر موافقت نکردند از خریدار بخواهید دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی به طرفیت شما و اداره مسکن و شهرسازی و سازمان ملی مسکن و فروشندگان احتمالی دیگر تنظیم کند و به دادگاه ارائه دهد.
_ با سلام، من از یک شخص سابقه دار به علت کلاه برداری شکایت کردم. ابلاغیه هم برام اومده که حدود یکماه دیگر باید به شعبه بازپرسی دادسرا جهت تکمیل تحقیقات مراجعه کنم. با توجه به اینکه مبلغ کلاه برداری زیاد نیست و مشغله شخصی که دارم، آیا امکان پس گرفتن شکایت وجود دارد؟ و راهش چی هست؟ و اگر شکایت رو پس بگیرم آیا باز هم مجبورم مطابق ابلاغیه به شعبه بازپرسی و یا در آینده به دادگاه مراجعه کنم؟ وآیا احتمال اینکه متهم بعدا از بنده به دلیل افترا شکایت کند هست؟ ممنون
سلام. بله می توانید شکایت خود را پس بگیرید. به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنید و خطاب به بازپرس پرونده لایحه بدید که فعلا نمی خواهم پرونده را پیگیری کنم و تقاضای مختومه شدن پرونده را نمایید. در اینصورت دیگر نیازی به مراجعه به دادگاه ندارید و پرونده مختومه خواهد شد. امکان شکایت افترا نیز از سوی متهم وجود نخواهد داشت.
_ سلام.اینجانب چکی به مبلغ ده میلیون به تاریخ برج ۹ سال ۷۶ دست شخصی داشتم.چک برای شرکت بود و بنده بعنوان مدیر عامل.طلبکار چک را در همون تاریخ برگشت زده و از طریق اداره ثبت توقیف اموال شرکت گرفت اما چون نفر سوم در اداره ثبت بود چیزی بهش نرسید.در سال ۹۸ دوباره اقدام کرده و درخواست تادیه تاخیر زده.در دادگاه و تجدیدنطر بخاطر مرور زمان ماده ۳۱۸ رد شد.و طبق ماده ۳۱۹ گفتن از شرکت هم باید طرح دعوا کنه.اکنون رفته هم از شرکت و هم از بنده بعنوان مدیرعامل شکایت و تادیه تاخیر زده.شرکت هم بیست سالی میشه وجود نداره.الان تکلیف من چیست؟ماده ۳۱۹ چیست؟استفاده بلاجهت چیست؟
سلام. پاسخ ساده نیست. به نظرم با توجه به ماده 319 قانون تجارت که عمومات ماده 318 همون قانون رو تخصیص زده و ماده 19 قانون آیین دادرسی مدنی و همچنین رای وحدت رویه شماره 620-1345/4/20 دارنده چک می تواند از شما و شرکت به طور تضامنی، وجه چک را مطالبه کند. ولی احتمال اینکه خسارت تاخیر تادیه محاسبه نشود و یا خسارت تاخیر تادیه از تاریخ برگشت خوردن چک محاسبه گردد، وجود دارد.
_ از تاریخ سررسید چک تا به امروز مقدار تاخیر تادیه محاسبه و مقدار تاخیرتادیه مشخص و برای آن مبلغ تمبر باطل کرد یا اینکه طبق بخشنامه ای که در دفاترخدمات قضایی درچنین مواقعی یکصد و پنجاه هزارتومان تمبر باطل و عنوان نظر کارشناسی از تاریخ سررسید چک را تا روز اجرای حکم را در دادخواست تاخیرتادیه آورد
هیچکدام. مطابق قانون باید اصل خواسته در نظر گرفته شود و مطابق آن تمبر دادرسی هم در مرحله بدوی و هم تجدید نظر ابطال گردد. ملاک اصل خواسته است ولو خسارات تاخیر تادیه چند برابر اصل خواسته گردد. البته برخی از شعبات برخلاف قانون و سلیقه ای عمل می کنند.
_ زمین کشاورزی گرفتم مالک قبلی اجاره داده حالامالک زمین هستم میتونم قراردادرا فسخ کنم
سئوال تون ابهام داره. اگر منظور ، فسخ قرارداد خودتون با مالک است جواب این است که اگر از اجاره دادن زمین اطلاع نداشتید، می توانید قرارداد خرید خود با مالک را فسخ کنید و الا خیر. اما اگر منظورتان از قرارداد، قرارداد فسخ اجاره هست با انقضای مدت اجاره، می توانید قرارداد را تمدید نکنید و مستاجر را به طور قانونی بیرون کنید ولی قبل از انقضاء حق فسخ قرارداد را ندارید.
_ زمین کشاورزی بدون سند رسمی را چگونه ثبت کنم
می توانید از طریق "قانون تعیین تکلیف وضعیت ثبتی اراضی و ساختمانهای فاقد سند رسمی" که جایگزین ماده 147 قانون ثبت سابق شده است؛ اقدام بفرمایید.
_ باسلام واحترام،میخاستم بپرسم ایا قبول انجام پرونده مطالبه وحه ازبانک را شما بصورت دریافت درصدی ازارزش پرونده قبول وکالت میفرمایید
سلام. خیر. اگر پزشکی مطالبه حق خود را منوط به پس از عمل و موفقیت در عمل کرد، آن وقت بنده هم قبول می کنم.
_ آیادرمعامله زمین قولنامه ای بدون امضاوانگشت خریدارقانونی است.باچندشهودوامضای فروشنده
مهم احراز معامله برای دادگاه است و قراینی که نشون بده این معامله انجام شده. در مثال فوق میشه معامله رو اثبات کرد اما بستگی به شرایط معامله و دادگاه داره.
_ باسلام ایا میتون زمین کشاورزی ده هکتاری را اقساطی به مدت 10 ساله خرید و قسط آن را هر سال درصدی از محصول مثلا هشتاد درصد تعیین کرد.در این زمینه قرارداد و یا دستورالعمل مشخصی وجود دارد؟
سلام هرچند قرارداد تابع توافق طرفین است ولی در قرارداد فروش باید قیمت مبیع از ابتدا کاملا مشخص باشه و نباید گفت فلان درصد از محصول باغ (به صورت مجهول). و الا بیع باطل است. البته در قالب مصالحه می شه اینطور قرارداد منعقد بشه.
_ سلام،با بستن عقد مضاربه درصورت دزدیدن سرمایه امکان شکایت کردن و پیدا کردن سرمایه پذیر هست؟در عقد مضاربه چ چیزهایی باید ذکر شود؟
سلام اگه منظور دزدیدن سرمایه از سوی عامل هست، بله می توان شکایت کیفری کرد.در عقد مضاربه موارد متعددی باید ذکر بشه از جمله رعایت ماده 558 قانون مدنی به نحو صحیح و دقیق . ماده فوق در اینترنت قابل دسترسی است.
_ سلام. من از همسرم شکايت ترک انفاق حقوقی کردم وايشون نفقه پرداخت ميکنن باتوجه ب اين ک ما در دوران عقد هستيم ايا ميتونم ازش شکايت ترک انفاق کيفری بکنم ب دليل عدم تهيه منزل مستقل ؟واگ شکايت کنم قاضی چ حمکی ميده
سلام در مورد سئوال شما امکان شکایت کیفری وجود نداره ولی می تونید بر اساس قانون ملزم کنید که مسکن برای شما تهیه کنه. البته تهیه منزل مستقل منوط به داشتن شرایط خاصی است که از جمله آن وجود خوف و ضرر جانی زوجه در منزل مشترک می باشد. بنابراین شکایت کیفری منتفی است.
_ سلام خسته نباشیدمن میخواستم زمین بخرم بی زحمت راهنمایی کنیدبه چه مواردی بایدتوجه کنم ممنون
مورادی تو سایت این جانب و به طور کلی در اینترنت هست که مراجعه کنید. در این قسمت پرسش و پاسخ های کوتاه جواب داده می شه.
_ سلام من یک ملک به قیمت 1.080.000.000 تومان میخوام بخرم هزینه وکالت شما جهت کارهای مربوط به خرید چقدر میشه. ممنون
هزینه تنظیم و بررسی موارد حقوقی عقد قرارداد ملکی معادل نصف سهم دریافتی بنگاه املاک از یکی از طرفین می باشد.
_ باسلام..لطفا بفرماید چگونه می توانم از پرداخت ۵درصدملکی که در قرارداد با وکیل دارم جلوگیری کنم. آیا با عزل وی قبل از آنکه ملک بابت مهریه به بنده انتقال یابدمشکل حل میشود و دیگر ایشان نمی تواند ۵درصد که مبلغ بالایی هم میشود به دست آورد ؟؟ لطفا هر راهکاری لازم است بفرماید ...ممنونم
سلام و وقت به خیر. بستگی به قراردادتون داره و آنچه در قرارداد شما اومده مقدم و حاکم است. ولی به طور کلی اگه کار وکالتی انجام شده باشه یا در شرف نهایی شدن باشه ، در هر صورت موظفید حق الوکاله را پرداخت نمایید و عزل شما تاثیری روی این کار ندارد.
_ دخترم ازدواج کرده ولی هنوز حقوق که میگیره قعط نشده چکار کنم شوهرم چند سال فوت کرده
باید به اداره مربوطه (حسب مورد تامین اجتماعی یا سازمان بازنشستگی و ...) مراجعه کنید و ازدواج دخترتون اطلاع بدید.
_ با سلام من شکایت از همسرم کردم واسه نفقه ولی الان سازش کردیم منم رفتم قویه قضایه شکایتمو پس گرفتم اما برای من و همسرم همش ابلاغیه میاد من باید چیکار کنم
سلام. احتملا پرونده تون تو سیستم مختومه نکردند. یا ابلاغیه مربوط به پس گرفتن و مختومه شدن هست که طبیعی است.
_ سلام ببخشید من شاکی دعوا هستم اگه در تجدید نظر رای نقض نشود برای من ایا امکانش هست من ازراهی دیگراعتراض کنم یا ب دیوان عالی شاکیت کنم .
سلام. بله اگه در دادگاه کیفری محکوم شدید می توانید به دیوان عالی کشور مراجعه و درخواست اعاده دادرسی بدید.
_ اگر در دادگاه زوجین به طلاق توافقی برسند آیا باید تمبر باطل کرد
سئوال کلی است. به طور کلی دادگاه از طریق ابطال تمبر به خواسته ها ولو طلاق توافقی رسیدگی میکنه.
_ سلام.‌ من در یک درگیری در محل کسبم. صورت و گردنم چاقو خورد.ودماغم شکست.‌متهم متواری شد.‌با شکایت در کلانتری .دادسرا و دادگاه.‌بعد از ۸ماه. بالاخره قاضی پرونده حکم رو صادر کرد. شش ماه و یک روز حبس تعزیری و پرداخت دیه از سوی متهم.‌سوال من از کارشناسان عزیز. اینه. آیا الان اصلا کسی رو زندان میبرن. چون آقای رئیسی. دستور به زندان زدایی دادن. و یا مجازات جایگزین حبس.‌واینکه من در حالت دفاع ازخودم. دماغ طرف مقابل شکسته واون هم شکایت کرده.‌باور کنید اگر اون دست و پا رو هم زیر چاقوی متهم نمیزدم. کلا گلوی مرا بریده بود و به مرگم ختم می شد. یعنی من باید اجازه میدادم سرم بریده بشه. که متهم شکایت نکنه. الان فرق من با متهم چیه؟ اون چاقو زده و من در دفاع از خودم بینی او را شکستم.‌اون میتونه منو زندان بندازه. چرا به مجرم اجازه میدن چاقو بزنه. و راحت شکایت هم بکنه. یعنی کسی چاقو دستش گرفت و آدمو کشت نباید از خودت دفاع کنی. باید بزاری بکشه. بعد بری شکایت کنی اونم وقتی در قبر خوابیدی.
سلام شما چند تا سئوال مختلف کردید. در پاسخ به سئوال اول باید گفت بله زندان میبرن. حبس زدایی در زمان صدور رای هست ولی بعد از تعیین حبس، متهم باید بره زندان. در پاسخ به سئوال دوم اگر شما دفاعا به ایشون آسیب زدید به استناد تبصره 3 ماده 156 قانون مجازات اسلامی نه باید دیه بدید نه زندان برید. منتهی باید اثبات کنید که دفاعتون مشروع بوده و راه دیگری جز ضربه به ایشون برای دفاع نبوده . البته همینکه درگیری در محل کسب شما بوده روشن میشه که ایشون برای مزاحمت مراجعه کرده و شما چاره ای جز دفاع نداشتید. به هر حال بررسی موضوع با قاضی است.
_ نسبت به یه سند عادی شکایت جعل کردم ولی خوانده از اراعه اصل سند به کارشناس دادگستری خودداری کرده حکم چیست
سلام اگر قبلا اصل سند رو در دادگاهی ارائه کرده عدم ارائه به کارشناس میتونه قرینه جعلیت سند قرار بگیره و الا خیر.
_ سرقفلي يك باب مغازه قبل از سال٦٦ تاكنون داريم بدون انجام تخلف.اگر صاحب زمين مغازه مغازه را نخرد و اجازه ي انتقال به غير ندهد ميتوان قانوني اقدام كرد؟اگر دادگاه اجازه ي انتقال به غير را بدهد فقط سرقفلي مغازه را ميتوان فروخت يا كل مغازه را ميتوان فروخت با شرط دادن حق صاحب زمين پس از فروش كامل مغازه؟
سلام بله می توان اقدام به دادخواست تجویز انتقال منافع در دادگاه صالح نمود و دادگاه رای میده که تا 6 ماه شما بتونید سرقفلی رو با همون شرایط بفروشید. ولی نمیشه مالکیت رو فروخت و دادگاه فقط به فروش منافع یا سرقفلی رای میده.
_ باسلام بنده درسال ۸۷دوفقره چک بمبلغ بیست ویک میلیون داشتم درموقع سررسید بدلیل عدم موجودی برگشت زدم وبدادگاه شکایت کردم وحکم بمحکومیت ایشان داد ومتواری گردید بعداز دوسال اورادستگیر کردیم وشعبه مربوطه اورا روانه زندان کرد چهار سال زندان بود یکروز متوجه شدم قاضی مبلغ را تقسط نمود ماهیانه چهارصدو پنجاه هزارتومان واولین قسط بحساب ریخته وقاضی بدون گرفتن ضامن ویا وتیقه ای اورا ازاد کرده ومن شفاها به قاضی اعتراض کردم وگفتم علاوه بر پولم رفته حدود بیست میلیون پول وکیل دادم حدود چهارسال زندان بوده هزینه های متحمل شدم وپسرم دکانش فروخت بدهی مردم داد وشفاها به قاضی اعتراض کردم چطور ضامن نگرفتید گفت بخشنامه داده اند بدون قید وشرط ازاد شوند وتو مویی از کف دست بکن الان شاید ده سال باشه که رفته فقط همان یک قسط داد از شما تقاضا دارم راه گرفتن حقم بمن نشان بدهید شکایت قاضی باید بکنم واصولا چکار باید بکنم خیلی ممنون
سلام متاسف شدم. راهی وجود نداره. چه کنیم که قوانین به نفع بدهکاران نوشته شده ؟!!
_ ملکی رو سال ۹۲ وکالت بلا عزل دادم به شخصی ایا میتوانم وکالت رو باطل کنم
سلام خیر . مگر اینکه دلایل کافی برای این کار داشته باشید. مثل اینکه وکیل مصلحت شما به عنوان موکل رو رعایت نکرده باشه.
_ با سلام پرونده ای باعنوان سرقت تغییر ب فروش مال غیر میباشد ایا امکان اشتباه یا تعویض هربار عنوان پرونده از سوی قاضی میباشد؟ ایا میتوان به عنوان پرونده اعتراض نمود؟؟
سلام بر اساس ماده 280 قانون آیین دادرسی کیفری قاضی مخیر است هر عنوان اتهامی را که تشخیص می دهد به متهم تفهیم اتهام کند.
_ با سلام زمین کشاورزی که 32سال قبل توسط پدر همسرم خریداری شد ودر متن قولنامه حدودا 6هکتار تعیین شده بعد از فوت ایشان برای اندازه گیری زمین که اقدام کردیم مشخص شد که 63 هزار متر زمین موجود است باز هم توضیح میدهم که در قولنامه حدودا شش هکتار نوشته شده برای اون سه هزار متری که بیشتر هست میتونیم سند بگیریم یا باید از ورثه فروشنده رضایت بگیریم در ضمن شش نفر ورثه هستن دوتا پسر چهار تا دختر یک پسر وسه تااز دختر ها زمین خودشون رو به شخصی فروختن که موقع اندازه گیری هوایی مشخص شد که این زمین سه هزار متر بیشتر هست شخصی که زمین رو خریده میخواد هزار متر هزار متر زمین ها رو به صورت باغچه بفروشه ومشخصه که باید یک خیابان به عرض ۶یا۸ متر وسط زمین بندازه تا به همه باغچه ها راه دسترسی بده حالا به ما میگه که شما برای اون سه هزار متر کاری نمیتونید انجام بدید واون سه هزار متر رو خیابون درست کرده برای خودش من که اعتراض کردم ?
سلام پدر همسر شما در حقیقت زمین با حدود اربعه خریدند نه با تعیین متراژ و به همین خاطر گفته شده حدودا 6 هکتار. بنابراین اگر حدود اربعه ذکر شده در سند شامل 3 هزار متر اضافی بوده باشه یعنی اون 3 هزار داخل حدود اربع باشه، اون 3 هزار متر هم مال ایشون بوده و هست و فروشنده حق فروش اون 3 هزار متر رو نداشته و مرتکب جرم شده. کما اینکه اگر 3 هزار متر از 6 هکتار کمتر بود پدر همسر شما هم حق رجوع به مالک نداشت.
_ باعرص سلام من میخوام بدلیل پارانوییدهمسرم تقاصای طلاق بدم بایددردادخواست طلاق چه عنوانی ذکرکنم میشه برای مراحل اون من وراهنمای کنید واینکه ایاموفق میشم ازایشون جداشم یاخیر
سلام و وقت به خیر. مشخص نکردید که شما آقا هستید یا خانم. اگر مرد باشید که به دلیلی برای طلاق نیاز ندارید. اما اگر خانم باشید و بیماری پارانویید از نظر پزشکی قانونی جنون محسوب شود می توانید به استناد ماده 1121 قانون مدنی نکاح خود را فسخ کنید. اگر جنون محسوب نشود و بیماری باعث آزار و اذیت برای شما باشد می توانید به دلیل عسر و حرج تقاضای طلاق کنید. احتمال موفقیت وجود دارد.
_ سلام اواخر برج 7 سال 99 یک امتیاز اپارتمان در شیراز خریدم به قیمت 315میلیون کبه بعداز مدت کمی متوجه شدم 120میلیون گرانتر به من فروخته اند چگونه امتیاز پس بدهم یا بقیه پولم بگیرم
سلام باید به دلیل غبن افحش معامله رو فسخ کنید و دادخواست تنفیذ و تایید فسخ معامله و استرداد ثمن رو به دادگاه بدید و پولتون رو پس بگیرید.
_ پسرم موتورسرفت کرده وبه صاحبش پس داده صورتجسه شده وسه ماه يک روزمحکوم شده الان رييس زندان ميگه دوباره بايدصورتحلسه بياوريد تاازادبشه راهنمايي کنيد.
اگر تو صورتجلسه رضایت داده شده کفایت میکنه و نیازی به رضایت محضری نیست. بدیهی است صورت جلسه داخل پرونده است و اگر دست شما بوده باید به دادگاه ارائه بدید.
_ رأی نهایی دادگاه را میتوان به هرمحضری که دوست داشتی ببری
سلام. اگه منظور رای طلاق باشه بله مشکلی وجود نداره. ولی رای الزام به تنظیم سند معمولا در نزدیکترین دفتر اسناد رسمی به مجتمع قضایی صورت می گیره. چون کارمند دادگاه باید در ساعات اداری به محضر بیاد و از طرف مستنکف امضا کنه.
_ سلام.خسته نباشی ، آقای وکیل یه راهنمایی ازتون خواستم و خواهشا اگر روزنه ی امیدی در این رابطه هست تا بیام وکالت این پرونده رو به خودتون بدیم ، مختصر قضیه اینه که ما یه کارخانه و تولیدی کیک و کلوچه داشتیم و با مشارکت با بانگ مبلغ سی میلیون وام گرفتیم ،البته بانک هیچ پول نقدی به ما نداد و بجای پول از ما فاکتور گرفت و خودش سفارش اسباب و دستگاهای مورد نیاز کارخانه را خریداری کرد ، و ما بعداز گذشت چند قسط ازین وام ،شرکت بعلت کمبود نقدینگی ورشکست شدیم ، این قضیه مال سال 76 هست ، و بعلت ترس از بانک و طلبکاران مجبور به ترک شهر خود شدیم ، وودر غربت تمامی طلب طلبکاران را پس دادیم ، بانکدر سال 80کارخانه و اثاث را به مزایده گذاشت و پنج فقره ملک مسکونی که بابت ضمانت وام به بانک گذشته بودیم هم توقیف کرد و به مزایده گذاشت و پولشو هم گرفت . الان میخام بدونم آیا من دستم بجایی میرسه که اقدام کنم که بانک در ازای فروش ملک کارخانه و اثاث و دستگاههای کارخانه و پنج عدد سند و ملک مسکونی که فروخته ، پول وام خودشو حتی با بهره و سودش حساب کنه و پول خودشو برداره و بقیه پول رو بهمون پس بده؟
_ با سلام و احترام حدود سه ماه قبل چهار نفر برادر خانومم و دامادشون و خانومم و همکار خانومم وارد خانه شدند و بنده را مورد ضرب و جرح قرار دادن به طوری که سر بنده از دو ناحیه ۱۵ عدد بخیه خورد (دامیه) کوشی بنده هم از من گرفته بودن که به ۱۱۰ زنگ نزنم و یه مقدار سکه هم بردن و چون در ساختمان ۴ طبقه تک واحدی زندگی میکردیم فقط یک همسایه بود که اون هم از ترس به ۱۱۰ زنگ نزد بعد از رفتنشان به ۱۱۰ زنگ زدم اومد گزارش کرد و رفتم پزشک قانونی وبعد از مدتی برای بازپرسی رفتم و بازپرس پرونده رو فرستاد به کلانتری برای عدله و کلانتری جواب نامه رو اینتوری داد که همسایه بع علت ترس از شاهد بودن و دردسرش از بیان حقایق خوداری کردن الان به نظر شما چی میشه ایا من کار خاصی میتونم بکنم ایا متهمان رو احظار میکنن ایا عدله من کافی نیست ؟ ۲- من فقط شماره موبایل ار این چهار نفر دارم و در پرونده و پیش بازپرس کتبی نوشتم ولی بازپرش به من میگه ما زنگ زدیم نیومدن ادرس بده به نظر شما چکار کنم ؟ ۳ و نظر شما چه حمکی میبرند ؟ تشکر
_ باسلام وخسته نباشید من یکی نظامی بازنشسته هستم و٧٥ سال سن دارم ٨سال جبه بودم وبعد از انامجدداب ٦سال رفتم پاکسازی میدانهای مین درزمان جنگ خانه این ودکانی داشتم میخواستم جایی که دیگر بخرم که انها رافروختم وپولش ریختم حساب دخترم کارمند بانک است متوجه شدم تنها پسم مخفسانه مهریه زنش کرده ٢٠٠٠ سکه ودیدم اگر بمیرم نصف مالم که به پسرم میرسه ٢٠٠٠سکه نمیشه واز اینطرف باهمان پول مغازه ها این وخانه این خریدم منتها خانمم گفت هرلحظه ممکن است گوله این شهیدت بکن من پول از دخترم میگیرم مغازه ها وخانه بنام خودم میخرم تاهم من وهم بچها اسوده باشیم منم گفتم فکر خوبی است موقعیت جبهه تمام شد امدم خانه نزدیک ٥ سال خوب بود همه چیز خوب پیش میرفت ولی امروز دیگه هیچ اختیاری ندارم تو سر پله که دومتره زندگی میکنم انهم هر چندروز یکبار میاد با دمپایی زدنم ومیکنتم بیرون من شب میارم پارکها روزدیگه برمیگردم غذا که هیچی سوال من اینه اگر بدادگاه شکایت بکنم نتیجه این دارد یانه وهیچ نوشته یا قولنامه این باور ندادم موقعیت خرید پول من ازدخترم گرفته شده بدون واسطه سند بنام خودش زده خیلی ممنون
_ با سلام و احترام مغازه ای را از یک مجموعه تجاری پیش خرید کردم ودر تاریخ انعقاد قرارداد30 درصد مبلغ را پرداخت کرده و طی نه ماه(تاکنون) بترتیب اقساط را پرداخت کردم در صورتیکه شهرداری در شش ماه قبل‌به سازنده (طرف قرارداد)اعلام کرده که پروژه به لحاظ موانعی از جمله قدر السهم‌قابل اجرا نیست و به زینفعان اعلام کنید که متضرر نشوند لیکن سازنده تاکنون برغم ‌گذشت شش ماه از ابلاغ شهرداری اینجانب را مطلع نکرده و همچنان اقساط را طبق تعهد من در قرار داد دریافت کرده است. اکنون موکه من را مطلع نموده از وی کتبا درخواست کردم که بدلیل نامه شهرداری و اینکه در این مدت نه ماه هیچگونه اقدامی برای ساخت پروژه پرداخت اقساط را متوقف کنم و بعد از رفع موانع مجددا پرداخت اقساط را شروع کنم لیکن وی اصرار بر دریافت اقساط دارد و معتقد هست طبق قرارداد باید اقساط را بپردازم وگرنه مشمول جریمه تاخیر و نهایتا فسخ قرارداد خواهد شددر ضمن در قرارداد به موارد مثل عدم اجرای پروژه و متوقف کردن پرداخت اقساط اشاره نشده است
_ با سلام و احترام مغازه ای را از یک مجموعه تجاری پیش خرید کردم ودر تاریخ انعقاد قرارداد30 درصد مبلغ را پرداخت کرده و طی نه ماه(تاکنون) بترتیب اقساط را پرداخت کردم در صورتیکه شهرداری در شش ماه قبل‌به سازنده (طرف قرارداد)اعلام کرده که پروژه به لحاظ موانعی از جمله قدر السهم‌قابل اجرا نیست و به زینفعان اعلام کنید که متضرر نشوند لیکن سازنده تاکنون برغم ‌گذشت شش ماه از ابلاغ شهرداری اینجانب را مطلع نکرده و همچنان اقساط را طبق تعهد من در قرار داد دریافت کرده است. اکنون موکه من را مطلع نموده از وی کتبا درخواست کردم که بدلیل نامه شهرداری و اینکه در این مدت نه ماه هیچگونه اقدامی برای ساخت پروژه پرداخت اقساط را متوقف کنم و بعد از رفع موانع مجددا پرداخت اقساط را شروع کنم لیکن وی اصرار بر دریافت اقساط دارد و معتقد هست طبق قرارداد باید اقساط را بپردازم وگرنه مشمول جریمه تاخیر و نهایتا فسخ قرارداد خواهد شددر ضمن در قرارداد به موارد مثل عدم اجرای پروژه و متوقف کردن پرداخت اقساط اشاره نشده است
_ با سلام و احترام مغازه ای را از یک مجموعه تجاری پیش خرید کردم ودر تاریخ انعقاد قرارداد30 درصد مبلغ را پرداخت کرده و طی نه ماه(تاکنون) بترتیب اقساط را پرداخت کردم در صورتیکه شهرداری در شش ماه قبل‌به سازنده (طرف قرارداد)اعلام کرده که پروژه به لحاظ موانعی از جمله قدر السهم‌قابل اجرا نیست و به زینفعان اعلام کنید که متضرر نشوند لیکن سازنده تاکنون برغم ‌گذشت شش ماه از ابلاغ شهرداری اینجانب را مطلع نکرده و همچنان اقساط را طبق تعهد من در قرار داد دریافت کرده است. اکنون موکه من را مطلع نموده از وی کتبا درخواست کردم که بدلیل نامه شهرداری و اینکه در این مدت نه ماه هیچگونه اقدامی برای ساخت پروژه پرداخت اقساط را متوقف کنم و بعد از رفع موانع مجددا پرداخت اقساط را شروع کنم لیکن وی اصرار بر دریافت اقساط دارد و معتقد هست طبق قرارداد باید اقساط را بپردازم وگرنه مشمول جریمه تاخیر و نهایتا فسخ قرارداد خواهد شددر ضمن در قرارداد به موارد مثل عدم اجرای پروژه و متوقف کردن پرداخت اقساط اشاره نشده است
_ با سلام و احترام مغازه ای را از یک مجموعه تجاری پیش خرید کردم ودر تاریخ انعقاد قرارداد30 درصد مبلغ را پرداخت کرده و طی نه ماه(تاکنون) بترتیب اقساط را پرداخت کردم در صورتیکه شهرداری در شش ماه قبل‌به سازنده (طرف قرارداد)اعلام کرده که پروژه به لحاظ موانعی از جمله قدر السهم‌قابل اجرا نیست و به زینفعان اعلام کنید که متضرر نشوند لیکن سازنده تاکنون برغم ‌گذشت شش ماه از ابلاغ شهرداری اینجانب را مطلع نکرده و همچنان اقساط را طبق تعهد من در قرار داد دریافت کرده است. اکنون موکه من را مطلع نموده از وی کتبا درخواست کردم که بدلیل نامه شهرداری و اینکه در این مدت نه ماه هیچگونه اقدامی برای ساخت پروژه پرداخت اقساط را متوقف کنم و بعد از رفع موانع مجددا پرداخت اقساط را شروع کنم لیکن وی اصرار بر دریافت اقساط دارد و معتقد هست طبق قرارداد باید اقساط را بپردازم وگرنه مشمول جریمه تاخیر و نهایتا فسخ قرارداد خواهد شددر ضمن در قرارداد به موارد مثل عدم اجرای پروژه و متوقف کردن پرداخت اقساط اشاره نشده است
_ با عرض سلام سازنده ای با گرفتن وام مشارکت حدودا ۱۲ سال پیش یک دستگاه ٱپارتمان ۲۱ واحدی می سازد و وام را تسویه نکرده شروع به فروش ۲۱ واخد بصورت قولنامه ای نموده و در قولنامه بنا بر تشخیص خودش مبلغی را بعنوان وام برای هر واحد در نظر گرفته و در زمان مقرر بخاطر اینکه کارش غیر قانونی بوده در دفتر ثبت حاضر نشده وطی شکایت های خریداران دادگاه او را متهم و زندانی کرده واز طرفی بانک هم به دستور دادگاه تعداد ۱۷ واحد از ۲۱ واحد را که سند همه بنام فروشنده میباشد را بنام خودش زده وچهار واحد باقیمانده که هنوز سندش بنام فروشنده میباشد و واحد اینجانب نیز جزو انها میباشد را طی درخواست ۱۷ واحد میخواستند بفروشند تا طلب بانک را بدهند و خودشان سند بگیرند که ما هم اعتراض ثالث اجرایی زدیم و در روز دادگاه بعلت غیبت قاضی برگه هایی به ما دادند وگفتند هر چه میدانید بنویسید در این بین وکیل سازنده در قبال واحد من نوشته که من واحد سازنده را متصرف شده ام در هالی که تمام قولنامه ها وجود دارند مخصوصا قولنامه اولیه که سازنده فروخته و امضا کرده لذا میخواستم بدانم میتوانند با چنین کاری واحد را از ما بگیرند باتشکر فراوان
_ با سلام بنده به مدت8ماه در فروشگاهی به عنوان مدیر مشغول به فعالیت بودم که به علت ندادن حقوق توسط صاحب کار اخراج شفاهی شدم و به من گفته شد کلید فروشگاه را تحویل دو نفر پرسنل دیگر بدهم و در جواب من بابت انبارگردانی گفته شد که تاریخش را اطلاع بهت میدهیم من هم در صورتجلسه ای در فروشگاه که به امضا 2نفر پرسنل رسید کلیدها را تحویل و اعلام نمودم در متن ان صورتجلسه که تاریخ انبارگردانی از طرف شرکت به بنده اعلام گردد و ان را اسکن و از ایمیل فروشگاه برای شرکت و رییس آن کردم و پس از 2 هفته به اداره کار بابت مطالبتم شکایت کردم و متوجه شدم بدون اطلاع و حضور بنده انبارگردانی شده حال رییس شرکت اظهار نامه ای مبنی بر کسری اجناس برای اینجانب ارسال نموده در صورتی که من در پیامی در واتساپ از مسئول انبارگردانی پرسیدم که کسری وجود داشته در انبارگردانی که ایشان اعلام کردند نه به هیچ عنوان که اسکرین ان را نیز دارم حال بنده چکار باید بکنم و ایا محکوم میشوم؟
_ باسلام.بنده یک ماشین ایسوزوباری داشتم. سند رسمی۶دانگ بنام خودم بوده. همسرم۲دانگ ونیم آنرافروخته ومن دررمان تنظیم قولنامه ی دستی شوهرم ودوستشان نبودم. من بااین قضیه پس ازدوماه کنار اومدم. ووکالت دادم به شریک. چون میدانستم قصدشون شراکت نیست واخاذی هست راضی به انجام این کار نبودم. بعداز۳ماه شراکت سر ناسازگاری زدوگفت قصد فروش داره. وهرروز یه فیلم داشت.شوهرمم گفتن یاسهمتو بخر یامیخرم یا بذاریم بنگاه. هیچکدوموقبول نکرد گفت هرچی خودم گفتم. قیمت گذاری بنگاه۷۵۰میلیون بودگفت نه ۸۶۰میلون شوهرم قبول کردوسهم دودانگ نیمش شد۳۶۰میلیون که همسرم به حساب بنگاه واریز کرد وایشون همزمان اونجا ماشینی دیگه خریداری کرداما قولنامه ای بین شوهرم وایشون بابت سهمشون نوشته نشدچه دستی وچه در بنگاه. الان بعدازانتقال سند وتعویض پلاک بعد ازدوماه شکایت مارو کرده وبایک استشهادنامه که بنگاه دارپای اونو مهر کرده گفته مبلغ۵۰میلیون ازپولموندادن وماشین قیمت بالاتری توافق شده که سهمشون میشده۳۹۵میلیون.والان ماشین روتوقیف کرده. من چه اقدامی باید انحام دهم برای اثبات؟ تاحقم ضایع نشود. ممنون ازراهنماییتون
_ سلام. من کارمند یک سازمان دولتی بودم که به دلیل عدم حضور در محل کار با حکم اخراج از طرف سازمان روبرو شدم. پس از اعتراض من به حکم اولیه اخراج، پرونده برای تجدیدنظر به وزارتخانه مربوطه در تهران ارسال شد. متاسفانه وزارتخانه حکم اولیه را تشدید کرد و من با حکم بازخرید خدمت روبرو شدم. سپس به دیوان عدالت اداری شکایت کردم. دیوان عدالت حکم کرده که چون در تجدید نظرخواهی هیات تجدیدنظر تخلفات اداری وزارتخانه رای قطعی بازخریدی داده است پس طبق ماده 13 قانون دیوان عدالت اداری دادخواست من از دیوان عدالت اداری قابل استماع نیست و قرار رد دادخواست را اعلام کرده است. آیا من میتوانم دوباره در دیوان عدالت اداری دادخواست بدهم تا رای بازخریدی به رای اخراج تبدیل شود؟ اگر من نمیتوانم نسبت به رای صادره از سوی تجدیدنظر هیات تخلفات اداری در دیوان عدالت اداری اعتراض کنم پس به کجا باید دادخواهی کنم؟ ماده 13 قانون دیوان عدالت اداری چه ممنوعیتی برای دادخواست من دارد؟ با تشکر ویژه از شما
_ سلام وخسته نباشید ما14ساله که باداییم شراکت داریم والان پاساژساختیم شراکتی ومتأسفانه انقدپاساژ روگرون میده که هیچ کس نمیخره واون پاساژه هم باقرض ازدیگران ساخته شده چون پول کافی نداشتیم برای ساخت پاساژ مجبوربه قرض ازدیگران شدیم حالا تمام طلبکارا خواستارطلبشون هستن وچون داییم تمام کارای پاساژ روانجام داده سندبه نام اونه البته سندمادرنداره پاساژه چون به شهرداری هم بدهکارهستیم بخاطرهمین سندنداره فقط چون داییم تمام کارای پاساژو انجام داده سندبه نام اونه ولی سندمادربخاطربدهکاری به شهرداری نداره پاساژه ومافقط مدرک داریم که باداییم شریک هستیم وگرنه به نام مانیس به نام داییمه مافقط مدرک داریم که باداییم شریکیم درپاساژ حالا مامیتونیم شکایت کنیم که سهم مون روازپاساژه بگیریم چون واقعا به پول نیاز داریم وداییمم سهم مارو ازپاساژ نمیده؟آیامیشه باشکایت سهممون روبگیریم؟واگه پدر ومادرراضی به شکایت نباشن آیا فرزندان مخصوصا فرزند ارشد میتونه شکایت کنه چون مدرکی که به خاطرشراکت اون پاساژ باداییم داریم به نام پدرمه وبه نام فرزندان نیس؟آیافرزندان مخصوصا فرزندارشدمیتونن شکایت کنن؟
_ سلام وخسته نباشید ما14ساله که باداییم شراکت داریم والان پاساژساختیم شراکتی ومتأسفانه انقدپاساژ روگرون میده که هیچ کس نمیخره واون پاساژه هم باقرض ازدیگران ساخته شده چون پول کافی نداشتیم برای ساخت پاساژ مجبوربه قرض ازدیگران شدیم حالا تمام طلبکارا خواستارطلبشون هستن وچون داییم تمام کارای پاساژ روانجام داده سندبه نام اونه البته سندمادرنداره پاساژه چون به شهرداری هم بدهکارهستیم بخاطرهمین سندنداره فقط چون داییم تمام کارای پاساژو انجام داده سندبه نام اونه ولی سندمادربخاطربدهکاری به شهرداری نداره پاساژه ومافقط مدرک داریم که باداییم شریک هستیم وگرنه به نام مانیس به نام داییمه مافقط مدرک داریم که باداییم شریکیم درپاساژ حالا مامیتونیم شکایت کنیم که سهم مون روازپاساژه بگیریم چون واقعا به پول نیاز داریم وداییمم سهم مارو ازپاساژ نمیده؟آیامیشه باشکایت سهممون روبگیریم؟واگه پدر ومادرراضی به شکایت نباشن آیا فرزندان مخصوصا فرزند ارشد میتونه شکایت کنه چون مدرکی که به خاطرشراکت اون پاساژ باداییم داریم به نام پدرمه وبه نام فرزندان نیس؟آیافرزندان مخصوصا فرزندارشدمیتونن شکایت کنن؟
_ سلام وخسته نباشید ما14ساله که باداییم شراکت داریم والان پاساژساختیم شراکتی ومتأسفانه انقدپاساژ روگرون میده که هیچ کس نمیخره واون پاساژه هم باقرض ازدیگران ساخته شده چون پول کافی نداشتیم برای ساخت پاساژ مجبوربه قرض ازدیگران شدیم حالا تمام طلبکارا خواستارطلبشون هستن وچون داییم تمام کارای پاساژ روانجام داده سندبه نام اونه البته سندمادرنداره پاساژه چون به شهرداری هم بدهکارهستیم بخاطرهمین سندنداره فقط چون داییم تمام کارای پاساژو انجام داده سندبه نام اونه ولی سندمادربخاطربدهکاری به شهرداری نداره پاساژه ومافقط مدرک داریم که باداییم شریک هستیم وگرنه به نام مانیس به نام داییمه مافقط مدرک داریم که باداییم شریکیم درپاساژ حالا مامیتونیم شکایت کنیم که سهم مون روازپاساژه بگیریم چون واقعا به پول نیاز داریم وداییمم سهم مارو ازپاساژ نمیده؟آیامیشه باشکایت سهممون روبگیریم؟واگه پدر ومادرراضی به شکایت نباشن آیا فرزندان مخصوصا فرزند ارشد میتونه شکایت کنه چون مدرکی که به خاطرشراکت اون پاساژ باداییم داریم به نام پدرمه وبه نام فرزندان نیس؟آیافرزندان مخصوصا فرزندارشدمیتونن شکایت کنن؟
_ با سلام من خدمت شما عرض کنم خانمم اول از این مدت 20سال وسواس داره و بعد از دنیا تنها پسرمان 15 سال رابطه نداشتیم و از طرفی در سال 90 که دوباره بازنشست شد بازهم رابطه ما سرد شد و دوباره همان برنامه قبل ادامه دارد و ایشان می خواهد درخواست طلاق بدهد به همین زودی و البته ما باهم چندین سال است که ناسازگاری داریم حال من در سال 83 که بیست تومان از ارث پدرش ماند یه واحد در جمال زاده شمالی هریدیم که کل قسط به من و سند اپارتمان به نام ایشان است یک ویلا کوچک در شمال درست کردیم که بازهم کل مبلغ انجا را من پرداخت کردم که اونجا هم به نام ایشان می باشد و لی کل رسید پول به نام من است که پرداخت کردم و چیزی به نام خودم ندارم به جز یک پراید 141 که ان هم قیمتی ندارد مهریه ایشان پانصد سکه است ایا می خواستم بپرسم ایا دادگاه بازهم درخواست مهریه ایشان را به اجرا می گذارد یا براساس همین رای صادر می کند در صورتی که قبلا مستاجر بودیم ممنون میشم راهنمایی بفرمایید